Kaip portalui „Delfi“ teigė Plungės rajono savivaldybės ligoninės atstovai, atvežta į ligoninę ypač sunkios būklės moteris dėl COVID-19 ligos sukelto sunkaus ūminio respiracinio sindromo ir inkstų funkcijos sutrikimo buvo paguldyta į Intensyvios terapijos skyrių.

Pasak namiškių, per tris dienas pablogėjo ir pacientės psichinė būklė.

„Pacientės būklę ir prognozę blogino didelis nutukimas“, – teigiama ligoninės atstovų atsakyme, kuriame pažymima ir tai, kad moteris skiepyta nebuvo.

Pasak medikų, antsvoris buvo viena iš tokios blogos išeities priežasčių.

„Be to, pacientė atvyko ligai labai progresavus. Gydymo eigoje išsivystė ir sepsis“, – komentavo ligoninės atstovai.

Dėl sunkios būklės medikų pastangos ją išgelbėti buvo bevaisės, tad, nepaisant taikomo gydymo, lapkričio 2-ąją moteris mirė.

Ligoninės atstovai sakė, kad COVID-19 liga sirgo ir mirusios moters artimieji. Kiek laiko sirgo Plungės ligoninės pacientė iki patekdama į medikų rankas, nežinoma. Namiškių žodžiais, jos būklė pablogėjo per 3 dienas.

Šiuo metu Plungės ligoninėje daugiausia gydomi neskiepyti pacientai, nors patenka ir skiepytų, turinčių didelių rizikos veiksnių.

Per ilgąjį savaitgalį Į Plungės ligoninę buvo paguldyta nemažai COVID-19 liga sergančių pacientų iš kitų savivaldybių – Pakruojo, Telšių, Akmenės.

Iš viso šiuo metu COVID skyriuje gydomi 22 pacientai. Jų amžiaus vidurkis – 68 m.: jauniausiam pacientui yra 42-eji.

Pasak medikų, Plungės ligoninėje yra ir gydomų tų pačių šeimų narių.

„Šiuo metu sergamumo kreivė Plungės ir Rietavo savivaldybėse yra mažėjanti. Tačiau pastebime daugiau sunkesnių atvejų, kai liga jau ganėtinai pažengusi“, – pasakojo Plungės ligoninės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (575)