Kaip „Delfi“ sakė Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytojas Vinsas Janušonis, pacientė į ligoninę jau buvo atvežta itin sunkios būklės. Tačiau iki tol nebuvo tiksliai žinoma, kad ji serga COVID-19.

„Mūsų ligoninėje izoliaciniame skyriuje jai buvo nustatytas koronavirusas. Ji turėjo didžiulę įgimtą negalią ir didžiulį antsvorį – svėrė maždaug apie 150 kg“, – apie sunkią pacientės būklę pasakojo gydytojas.

Ligoninėje moteris praleido 16 parų, tačiau jos gyvybės išgelbėti nebepavyko. V. Janušonis pabrėžia, kad tik atvykus pacientei, didelių vilčių jos sveikatos būklė neteikė.

Šiuo metu, pasak V. Janušonio, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje guli 80 pacientų, sergančių COVID-19.

Iš šių pacientų 22 asmenys guli reanimacijos skyriuje.

„Negalime pasakyti, kad šiandien trūksta gydytojų. Šiuo metu koronavirusu serga tik vienas gydytojas. Jaučiame nedidelį situacijos pagerėjimą. Tačiau nuolat ligoninėje guli apie 80 koronavirusu sergančių pacientų, reanimacijos skyriuje turime 22 pacientus, ten pacientų nemažėja“, – sakė ligoninės vyr. gydytojas.

„Delfi“ primena, kad praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 860 naujų koronaviruso atvejų.

Taip pat praėjusią parą izoliuoti 1984 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 69 528 asmenys.

Iš viso nuo COVID-19 Lietuvoje mirė 2762 asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)