Kineziterapijos profesorius Davidas Conroy pabrėžia, kad tam nereikia būti profesionaliu sportininku.

„Pakanka kartą per dieną užsiimti aktyvia fizine veikla, kad po to pasijustumėte apdovanoti gera nuotaika“, - sakė jis.

Tyrėjai buvo paprašę 190 universiteto studentų kasdien dienoraštyje fiksuoti savo kasdienį gyvenimą, įskaitant fizinį aktyvumą laisvalaikiu, trunkantį ilgiau negu 15 min., miego trukmę ir kokybę, taip pat tokias psichines būsenas kaip stresas ir jausmai.

Remdamiesi dienoraščiais, tyrimo autoriai visus aprašomus jausmus suskirstė į keturias kategorijas: malonius aktyvuotus jausmus kaip susijaudinimas ir entuziazmas, malonius neaktyvuotus jausmus kaip pasitenkinimas ir atsipalaidavimas, nemalonius aktyvuotus jausmus kaip rūpestis ir pyktis bei nemalonius neaktyvuotus jausmus kaip depresija ir liūdesys.

„Paaiškėjo, kad tie žmonės, kurie buvo fiziškai aktyvesni, jautė malonesnius aktyvuotus jausmus negu tie, kurie buvo fiziškai pasyvesni. Taip pat nustatėme, kad malonesnius jausmus žmonės jautė tomis dienomis, kai buvo fiziškai aktyvesni negu įprastai“, - teigė tyrėjai.

Savo tyrimo rezultatus jie skelbia naujausiame žurnalo „Journal of Sport and Exercise Psychology“ numeryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją