Apie tai rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Medikai Burkitto (ne Hodžkino) limfoma sergančiai Emily pranešė, kad reikia jos gyvybę išgelbėsiančios kaulų čiulpų transplantacijos. Ir donorą būtina surasti iki šv. Kalėdų, nes jos šeimos narių kaulų čiulpai merginai netinka.

Pirmą kartą ši baisi ligai merginai buvo diagnozuota pernai gruodį. Tačiau po keturių chemoterapijos kursų medikai jai pranešė, kad vėžys pasitraukė. Deja, šių metų lapkričio 13 d. jai buvo pranešta, kad vėžys atsinaujino. Buvo ištirti jos broliai ir seserys, tačiau jų kaulų čiulpai netinka, todėl vienintelė galimybė yra ieškoti negiminingo donoro. Dėl to Emily buvo užregistruota Anthony'io Nolano donorų registre.

„Dabar mes galandame visus savo ginklus, kad gerai iškarštume tam vėžiui kailį“, – geros nuotaikos nepraranda Velse gyvenanti mergina.

Limfoma Emily buvo diagnozuota po to, kai ji pastebėjo, kad ėmė neįprastai pūsti pilvą. „Iki tol niekada nebuvau pas šeimos gydytoją. Tiesiog nesirgau. Mano broliai ir seserys irgi nesirgo. Viskas įvyki prieš pat šv. Kalėdas. Žinojau, kad tai pakeis visą mano gyvenimą. Man labai patinka mokykloje. Esu tikra moksliukė. Todėl man tikrai buvo sunku praleisti pamokas. Vėliau su kiekviena man įdurta adata darėsi vis sunkiau“, – pasakojo mergina.

Po keturių chemoterapijos kursų balandžio 17 d. Emily buvo pranešta, kad vėžio nebėra. Tai ir paskatino ją sukurti internetinį dienoraštį „Remission Possible“ (Remisija įmanoma), kad padėtų kitiems sergantiems nueiti šį kelią.

„Buvo tikrai nuostabu išgirsti, kad man remisija, – pasakojo mergina. – Tai buvo puikus metas pradėti rašyti savo internetinį dienoraštį 2014 metų balandžio 18 d. – mano pirmąją oficialią dieną be vėžio.“

Emily taip pat prisidėjo prie įvairių kampanijų siekiant surasti kaulų čiulpų donorų sergantiems kraujo vėžiu. Tuomet ji dar nežinojo, kad vienos tokios paieškos prireiks ir jai pačiai.

Praėjusį mėnesį pasijutusi prastai ji kreipėsi į medikus, kurie jai pasakė, kad vėžys atsinaujino. Dėl to jai teko atidėti planus studijuoti mediciną.

„Buvau tiesiog priblokšta. Buvau ką tik įstojusi į universitetą. Mano gyvenimas vėl tekėjo normalia vaga, – sakė Emily. – Vėžio sugrįžimas nereiškia mano internetinio dienoraščio pabaigą. Tai tikra pradžia. Neturiu kito pasirinkimo, kaip tik susitaikyti su mano nauja misija. Dabar mes galandame visus savo ginklus, kad iškarštume kailį vėžiui ne tik mano atveju, bet ir 2 tūkst. kitų pacientų, kuriems kasmet reikia transplantacijos, atvejais.“

Nuo tada, kai ji ėmė raginti žmones registruotis negiminingų kaulų čiulpų donorų registre, Anthony'io Nolano registre Velse užsiregistravo 278 asmenys, kurių kaulų čiulpai kažkam tiko.

„Kai Emily buvo diagnozuotas vėžys, mūsų gyvenimas pasikeitė per akimirką, – pasakojo merginos motina Donna. – Tačiau dabar jaučiu, kad galime padėti žmonėms paskatindami užsiregistruoti kaip galima daugiau žmonių. Trūksta žodžiu padėkoti visiems tiems žmonėms, kurie užsiregistravo, kad galėtų padėti Emily'ei ir kitiems sergantiems žmonėms. Kartu mes padėsime Emily įvykdyti naują misiją ir įveikti vėžį dar kartą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)