Nors karantino sąlygos Lietuvos gyventojams nedraudžia lankytis gamtoje ar išeiti pasivaikščioti, tačiau specialistai vis primena – koronaviruso grėsmė niekur nedingusi, o užsikrėtę žmonės vaikšto tarp mūsų.


Karantino metu asmenims parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose privaloma lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius ir globėjus, rūpintojus, laikytis saugaus kontakto (didesnis nei 2 metrų atstumas ir trumpesnis nei 15 minučių kontaktas), vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų; prekybos ir paslaugų vietose lankytis gali po vieną šeimos narį.

Viešosiose vietose privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), išskyrus valgant ir geriant viešojo maitinimo organizavimo vietose.

Nesilaikant šių reikalavimų ir pirmą kartą pažeidus nustatytą tvarką fiziniams asmenims gali būti skirta pusė Administracinių nusižengimų kodekse numatytos minimalios baudos. Jeigu asmuo yra per metus jau yra baustas už tą patį pažeidimą, jam gali būti skiriama apie 1000 eurų bauda.

Kaip sekmadienį BNS pranešė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, praėjusią parą Lietuvoje fiksuoti 97 karantino pažeidimai.

„Savaitgaliais visąlaik būdavo daugiau, kiek atsimenu. Daugiau turbūt tiesiog žmonių būna viešose vietose, daugiau pareigūnų dirba“, – BNS komentavo R. Matonis.

Iki tol visą savaitę pažeidimų skaičius svyravo nuo 59 iki 95 per dieną.

Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims už tokius pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

Iš viso, nuo tada, kai įgijo teisę surašyti administracinio nusižengimo protokolus už karantino taisyklių pažeidimus, policija nubaudė 1920 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)