Susisiekus su Marijampolės ligoninės Ūkio skyriaus vedėju Algirdu Jurkšu paaiškėjo, kad šildymas įstaigoje įjungtas penktadienį, tačiau, pasak specialisto, šiluma nespėjo pasiekti visų patalpų.

„Šildymas įjungtas, bet yra daug korpusų, aukštų, šildymo radiatorių, tai gal ne visur šiluma dar nutekėjusi, – DELFI komentavo A. Jurkšas.

– Darbuotojai vaikšto, orina, tai tikrai šiluma įjungta. Kai 3-4 ar net 5 aukštų korpusai yra, tai vienuose aukštuose šilta, kai kur dar ne. Procesas vyksta ir manau, kad šiandien beveik visur bus.“

Ūkio skyriaus vedėjas sako, kad ligoninės administracija vadovavosi Savivaldybės nutarimu šildymo sezoną pradėti spalio 19 dieną (penktadienį). Tuo tarpu, pavyzdžiui, Vilniaus gydymo ir švietimo įstaigose šildymas pradėtas rugsėjo 28 dieną.

Marijampolės savivaldybės Administracijos ūkio skyriaus vedėjas Henrikas Kelpša patvirtino, kad Administracijos šiemet direktorius priėmė sprendimą šildymo sezoną pradėti spalio 19 dieną, tačiau, pasak specialisto, kiekviena gydymo ar panaši įstaiga pati priima sprendimą, nuo kada pradėti šildymą.

„Mūsų nutarimu, kada pradėti šildymą, jie neprivalo vadovautis, jie gali įsijungti anksčiau, jei turi pinigų susimokėti už paslaugas“, – komentavo H. Kelpša.

Ligoninės atstovas tikina, kad uždelsto šildymo įjungimo pasekmes pacientai turės dar kiek pakentėti, tačiau, sako A. Jurkšas, iki vakaro turėtų būti šilta visose ligoninės patalpose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)