Plačiau apie šį atejį pakomentavo RŠL atstovė Sonata Tenytė.

„Taip, pas mus toks atvejis buvo, pacientas patenka į amžiaus grupę tarp 30-39 metų, turėjo gretutinių ligų ir buvo neskiepytas. Pastarąją savaitę, gal net šiek tiek daugiau, apie 9 dienas jis praleido mūsų reanimacijoje“, – sakė S. Tenytė.

Vyras į ligoninę jau atvažiavo sunkios būklės. Pasak S. Tenytės, paciento liga buvo apsunkinta dėl buvusių gretutinių ligų. Prie gretutinių ligų prisidėjus ir COVID-19, vyro būklė komplikavosi ir galiausiai viskas baigėsi tragiškai.

Dauguma pacientų, gulinčių reanimacijoje, turi gretutines ligas

Pasak S. Tenytės, didžioji dalis pacientų, gulinčių Šiaulių reanimacijoje dėl COVID-19, turi ir gretutines ligas.

Visgi, pastebimos ir geros tendencijos – pacientų jau perpus mažiau nei prieš keletą savaičių. Štai neseniai Respublikinės Šiaulių ligoninės reanimacijoje dėl COVID-19 gulėjo 20 pacientų, o kiek anksčiau – net 25.

„Šiuo metu reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje turime 11 pacientų, jų amžius yra nuo 59 iki 85, iš esmės visi su gretutinėmis ligomis. Dabar atsargiai džiaugiamės atoslūgiu, pacientų šiek tiek mažiau. Ir bendrame skyriuje šiek tiek mažiau, apie 70.

Koronvirusas Lietuvoje

Dauguma žmonių pasveiksta, bet tikrai pasitaiko atvejų, kai susideda COVID-19 ir gretutinės ligos, viskas komplikuojasi ir žmogus miršta. Taip nutinka ir jaunesnio amžiaus žmonėms“, – sakė RŠL atstovė.

Šiaulių ligoninės skyriuje dėl COVID-19 šiuo metu guli ir 4 vaikai iki 18 metų.

Dažniausiai pasitaikančios gretutinės ligos, kurios apsunkina COVID-19 ligą, yra antsvoris, cukrinis diabetas, įvairios širdies ir kraujagyslių, taip pat ir autoimuninės ligos.

1839 nauji COVID-19 atvejai

Praėjusią parą nustatyti 1839 nauji COVID-19 atvejai, mirė 18 žmonių, rodo antradienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

14 mirusiųjų buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai. Praėjusią parą 2170 žmonių paskiepyta pirmąja vakcinos doze, iš viso paskiepyti 14 tūkst. 32 žmonės. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1511 COVID-19 sergančių pacientų – maždaug pusšimčiu mažiau nei prieš parą, 137 iš jų – reanimacijoje. Šalyje praėjusią parą atlikta 13,6 tūkst. molekulinių (PGR) ir 9,4 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų dar sumažėjo ir siekia 976,4 atvejo – jis mažėja trečią savaitę. Tuo metu septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis sumažėjo iki 9,9 procento.

Ligoninės ir mirtys

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 134 žmonės – keliomis dešimtimis daugiau, nei buvo prieš parą. 83 pacientams ligoninėse taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 1277 žmonėms.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė septyni vyresni nei 80-ies metų žmones. Po tris žmones priklausė 60–69 ir 50–59 metų grupėms. Dar du mirusieji priklausė 90–99 ir 70–79 metų grupėms. Vienam žmogui buvo per 40-imt.

Pilnai paskiepyti buvo keturi iš jų: jie priklausė 80–89 ir 50–59 metų grupėms. Iš 6,6 tūkst. asmenų, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 445. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama 12,5 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės