28 metų Rebecca Meldrum per savo trečiąjį nėštumą susidūrė su daugybę problemų, įskaitant tikimybę, kad jos dar negimusios trečiosios mergaitės vystymuisi galėjo pakenkti Zika virusas. Be to, moterį kankino aukštas kraujospūdis, stiprus rytinis pykinimas. Vietoj įprastų dviejų ultragarsinių tyrimų jai teko darytis 19.

O 36-ąją nėštumo savaitę medikai nusprendė skatinti jos gimdymą, nes nerimavo dėl lėto ir nepakankamo vaisiaus augimo.

R. Meldrum nusprendė pasidalinsi savo „nepagražintais“ gimdymo vaizdais, kad įkvėptų kitas moteris, susidūrusias su panašiomis problemomis.

Pirmame įraše, paskelbtame „ChannelMum.com“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, užfiksuota, kaip ji su 32 metų vyru Lee važiuoja į Aberdyno gimdymo namus.

„Nesu iš tų, kurios baisiai jaudinasi, bet, dievaži, dabar tai tikrai jaudinuosi, – sakė Rebecca. – Mane pila prakaitas ir jau beveik imu panikuoti. Tikrai nežinome, kaip viskas bus. Žinome, kad turėsime kūdikį. Tačiau nesame tikri dėl jo sveikatos. Tai mums visiškai nauja itin baugi patirtis.“

„Esu labai atviras žmogus ir manau, kad tokios nepagražintos istorijos labai padeda, net jei jos nėra geros. Dalinuosi savo gyvenimu ir nenoriu liautis tai dariusi tik todėl, kad reikalai yra blogi“, – sakė moteris.

Medikai jai pranešė, kad nėra reikalo toliau laukti ir bandyti laimę ir kad būtina kuo greičiau gimdyti. Medikų teigimu, pastarosiomis savaitėmis vaisius nebeaugo, todėl buvo nuspręsta gimdymą skatinti 36-ąją nėštumo savaitę.

Kada prasidėjo problemos?

Pora jau augina dvi penkerių ir dvejų metų mergaites ir šių metų pradžioje sužinojo, kad laukiasi trečiosios. Rebecccą nėštumo pradžioje labai pykino rytais, o 20-ąją nėštumo savaitę medikai nustatė, kad vaisiaus galvytė buvo mažesnė, nei turėtų būti.

Moteris pastojo netrukus po kelionės į Floridą, kuri patenka į Zikos viruso zoną. Tuomet sekė ne vienas tyrimas būtent dėl šios ligos. Moterį taip pat kankino aukštas kraujospūdis. Jis kartą pateko į ligoninę dėl dehidratacijos. Galiausiai dėl lėto vaisiaus augimo teko švirkšti steroidų.

Laimei, šeštadienį, rugpjūčio 5 d., Rebecca po Cezario pjūvio operacijos pagimdė sveiką mergaitę. Operuoti teko dėl to, kad dvi dienas skatintas gimdymas taip ir neprasidėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)