Dauguma dėl savo nemigos kaltina vėlai naktį rašomas trumpąsias žinutes arba elektroninius laiškus. Kas aštuntas prisipažįsta, jog užmigti trukdo šalia lovos kraunami elektroniniai prietaisai, praneša dailymail.co.uk.

Naujausio tyrimo duomenimis, vis daugiau žmonių skundžiasi negalintys užmigti ir dėl to kaltina šiuolaikines technologijas. Paaiškėjo, kad devyni procentai suaugusių britų yra prašę savo gydytojo skirti vaistus nuo nemigos.

Bendrovės „Potter's Herbals“ atliktos apklausos rezultatai parodė, jog 44 procentai respondentų dėl savo nemigos kaltina išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius. 16 procentų tvirtina, kad jų ramų miegą trikdo naktimis į mobiliuosius telefonus ateinančios trumposios žinutės, o devyniems procentams sunku užmigti dėl elektroninių laiškų, atkeliaujančių į jų nešiojamus bei planšetinius kompiuterius, paliktus miegamuosiuose.

Kas aštuntam įmigti neleidžia šviesa, sklindanti iš šalia lovos įkrauti paliktų elektroninių prietaisų, o kas penktam miegoti trukdo apskritai tamsos stygius.

18 procentų respondentų prisipažįsta nemiegantys dėl miegamuosiuose įjungto televizoriaus, septyni procentai – iki vėlumos dirba nešiojamu kompiuteriu arba žaidžia žaidimus.

Apie 45 procentai iš tūkstančio apklausoje dalyvavusių žmonių teigia, kad užmigti negali dėl nesugebėjimo atsipalaiduoti, o 19 procentų – nemokėjimo atsiriboti nuo darbo rūpesčių. Daugiau nei 10 procentų dėl nemigos kaltina konfliktus su partneriu.

Finansiniai rūpesčiai yra 23 procentų respondentų nemigos priežastis, o devyni procentai negali užmigti dėl to, kad nerimauja dėl savo išvaizdos. Ne vienas apklausoje dalyvavęs britas paminėjo partnerio knarkimą – šį veiksnį dėl miego trūkumo kaltina 17 procentų apklaustųjų.
Tyrimo metu nustatyta, kad tik 16 procentų žmonių reguliariai išmiega po aštuonias valandas per naktį, 34 procentai miega po septynias, o 17 procentų – nuo keturių iki šešių valandų.

Mokslininkai teigia, jog dėl nemigos patiriama įtampa gali sukelti rimtus elgesio sutrikimus, įskaitant konfliktus su šeimos nariais, negebėjimą susitelkti darbui bei ūmų elgesį su kolegomis darbe.
Kas penktas vyras tvirtina dėl įtampos greičiau žilstantis, o kas dešimtas stipriosios lyties atstovas sako, jog dėl to pačios priežasties sparčiau plinka. O štai moterys pastebi, kad nuo streso kenčia jų oda – kas penkta respondentė pastebi, jog dėl to ji tampa sausesnė.
Mokslų daktaras Chrisas Etheridge'as tvirtina: „Šis tyrimas atskleidė požiūrį į sveikatą ir parodė, jog milijonai žmonių turi kasdieninių sveikatos nusiskundimų. Tai, ką mes valgome ir kiek aktyvūs esame, gali turėti didelį poveikį mūsų virškinimui“.

Kompanijos „Potter’s Herbals“ atstovas spaudai pridūrė: „Geras nakties miegas yra būtinas sveikam kūnui ir dvasiai. Tačiau mūsų tyrimas rodo, kad daugybė žmonių skundžiasi prasta miego kokybe. Ir iš jų beveik kas penktas ne tik sunkiai užmiega, bet ir dažnai pabunda naktį“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)