VVKT informuoja, kad didmeninio platinimo ir vaistinės veiklos licencijos turėtojai įpareigoti nutraukti tiekimą rinkai ir nedelsiant atšaukti vaistinių preparatų: Morphin Sanitas 10 mg/ml injekcinis tirpalas 1ml N10, seriją 1-110318 ir Atropino sulfatas Sanitas 1 mg/ml injekcinis tirpalas 1 ml N 10, seriją 1-110318, nes nežinomas kiekis Morphin Sanitas 10 mg/ml injekcinio tirpalo serijos 1-110318 ampulių buvo supakuotas į kito produkto – Atropino sulfatas Sanitas 1 mg/ml injekcinis tirpalas, serijos Nr.1-110318 dėžutes.

Atropinas priklauso parasimpatinę nervų sistemą slopinančių (anticholinerginių) vaistų grupei, morfinas yra natūralus alkaloidas, skausmą malšinantis vaistas su labai stipriu centriniu poveikiu. Jis stipriai slopina kvėpavimo centrą, mažina kvėpavimo dažnumą ir tūrį.

VVKT detalesnį šios situacijos paaiškinimą žada pateikti trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)