Plačiau apie koronaviruso pandemijos iššūkius, pamokas ir tai, ko tikėtis ateityje, buvo kalbama Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vykusiame sveikatos forume „Sveikatos krizių pamokos ir pasirengimas grėsmėms“.

Sveikatos forume įžanginį žodį taręs Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pastebėjo, kad atsipalaiduoti dar anksti.

„Atsipalaiduoti vis negalime ir negalime, nes virusas yra šalia ir mūsų budrumą gali patikrinti jau visai netrukus – šį rudenį. Privalome būti pasirengę efektyviai suvaldyti galimus protrūkius ir naujas viruso atmainas“, – sakė G. Nausėda.

Pasak jo, būtent dabar yra laikas, kai turime pasiruošti. Prezidentas taip pat dėkojo ekspertų tarnybai už jų darbus pandemijos metu.

„Svarbu aptarti ir tai, kaip esame pasirengę kitoms grėsmėms. […] Kaip karo akivaizdoje atrodytume mes, kaip keistųsi mūsų gyvenimas, ar mūsų sveikatos sistema pasiruošusi grėsmėms, kaip reikėtų pertvarkyti ligoninių infrastruktūrą, kaip vyktų bendradarbiavimas tarp kariuomenės ir medicinos sistemos. Tai sakau ne norėdamas gąsdinti, o kad apgalvotume visus scenarijus“, – kalbėjo prezidentas.

Premjerės patarėja sveikatos apsaugos ir neįgaliųjų klausimais Živilė Gudlevičienė pastebėjo: „Pati pirmoji pandemijos banga, kuri prasidėjo 2020 metų kovo mėnesį, dabar mums atrodo kaip nedidelė bangelė. Bet tuo metu praktiškai nieko nežinojome apie virusą, pasirengimas buvo minimalus arba praktiškai jo nebuvo. Nebuvo apsaugos priemonių, todėl pirmoji banga buvo valdoma griežto karantino metu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)