Šįkart kalbama apie visiškai naują geriamų preparatų klasę. Dveji šios klasės vaistai - „MW151“ ir „MW189“ - jau užpatentuoti. Jie skirti kovai su pavojingais uždegimo padariniais. Kaip rodo su gyvūnais atliktų tyrimų rezultatai, jie padeda gydant judėjimo neuronų pažeidimus bei kaukolės ir smegenų traumų padarinius.

Šie vaistai neleidžia sparčiai daugintis nervų ląsteles žudantiems ir smegenų jungtis pažeidžiantiems citokinams. Buvo atliktas eksperimentas su pelėmis ir paaiškėjo, kad nuo šešių mėnesių amžiaus, kai pradėjo didėti citokinų koncentracija, gaunančių šiuos preparatus graužikų organizmuose Alzheimerio liga iki galo taip ir neišsivystė. Kai pelėms suėjo vienuolika mėnesių, buvo atliktas jų smegenų tyrimas. Paaiškėjo, kad citokinų koncentracija gerokai sumažėjusi.

Tai reiškia, kad žmonėms šiuos vaistus reikia pradėti vartoti pasirodžius pirmiesiems ligos simptomams. Pavyzdžiui, pablogėjus atminčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)