Remiantis tyrimais, šiuo metu gimusios mergaitės turėtų gyventi iki 82 m., berniukai – iki 78 m. gyvenimo trukmę turėtų pratęsti sveikesnis gyvenimo būdas ir medicinos mokslo pasiekimai.

1930 m. prognozuota, kad tais metais gimę berniukai pragyvens iki 58 m., t. y. jie turėjo mirti 1988 m. Manyta, kad 1930 m. gimusių mergaičių vidutinė gyvenimo trukmė bus 62 m.
Šalies Nacionalinio statistikos biuro skaičiai rodo, kad tebegyvenantys 1930 m. gimę žmonės gerokai pranoksta prognozes.

Pagal gyvenimo trukmės lenteles, 62 m. vyrai gali tikėtis pagyventi dar apie 17 m., o moterys – apie 20 m. Baigiantys aštuntą dešimtį vyrai gali tikėtis dar devynerių gyvenimo metų, o moterys – 11 m.

Mokslininkų teigimu, vyresnio amžiaus žmonės gali tikėtis ilgesnio gyvenimo ir geresnės sveikatos senatvėje.

Mokslininkų išvadose apie 20 m. pailgėsiančią žmonių gyvenimo trukmę rašoma: „Viena iš pagrindinių priežasčių yra žymiai sumažėjęs kūdikių mirtingumas. 2010 m. jis buvo mažiausias visais laikais. Vyrai ir moterys ne tik gyvena ilgiau, bet ir ilgiau išlieka sveiki ir darbingi.“

Statistiniai duomenys rodo, kad viduriniosios klasės žmonių sveikata geresnė, nei gaunančių mažas pajamas.

Taip pat turi įtakos vieta – kaimo vietovėse žmonės gyvena ilgiau.

1930 m. kūdikių mirtingumas Britanijoje buvo 6,3 proc., kas dvidešimtas kūdikis mirdavo, nesulaukęs vienerių metų. Pernai kūdikių mirtingumas buvo daugiau, nei 10 kartų mažesnis – sudarė 0,45 proc.

Tačiau visuotinis mirtingumas Britanijoje yra rekordinio dydžio. Pernai antrus metus iš eilės Anglijoje ir Velse mirė 500 tūkst. žmonių. Pvz., 2000-aisiais mirė 493 242 žmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją