Apie tai informuoja BBC.

Guardian.co.uk patikslina, kad net penki pacientai yra itin sunkios būklės. Tyrimai buvo vykdomi privačioje klinikoje Reno mieste.

Marisol Touraine
Sveikatos ministrė Marisol Touraine nedetalizavo, kokie vaistai buvo testuojami, tačiau pabrėžė, kad tai - labai rimtas įvykis. Ji ketina kuo skubiau vykti į šalies šiaurės vakaruose esantį miestą.

„Esu pasiryžusi išsiaiškinti, kas yra kaltas dėl šios tragiškos nelaimės“, - sakė ministrė.

Visi tyrimai minėtoje klinikoje dabar sustabdyti.

Ministerijos pranešime spaudai skelbiama, kad vaistas vartojamas per burną (geriamieji medikamentai). Visų pacientų sveikata iki bandymo buvusi gera.

Prancūzų spaudoje rašoma, kad aukų pareikalavęs vaistas turėjęs būti nuskausminantis ir buvo pagamintas kanapių pagrindu. Klinikinio tyrimo metu buvo siekiama išsiaiškinti šio vaisto šalutinius poveikius.

Spėjama, kad pirmieji prastai pasijutę žmonės į ligoninę nugabenti dar šios savaitės pradžioje.

Kaip aiškina Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, klinikinis vaistinio preparato tyrimas – bet koks su žmonėmis atliekamas biomedicininis tyrimas, skirtas nustatyti, patikrinti ir patvirtinti vieno arba kelių tiriamųjų vaistinių preparatų klinikinį, farmakologinį ir (ar) kitokį farmakodinaminį poveikį ir (ar) nustatyti nepageidaujamas reakcijas į vieną ar kelis tiriamuosius vaistinius preparatus ir (ar) ištirti vieno ar kelių tiriamųjų preparatų rezorbciją, pasiskirstymą, metabolizmą ir išskyrimą, siekiant nustatyti tiriamojo vaistinio preparato saugumą ir (ar) veiksmingumą.

Dažniausiai tyrimas sudarytas iš trijų fazių. Pirmosios metu dalyvauja keli savanoriai ir tiriamas vaisto saugumas. Antros ir trečios fazės metu didesnis dėmesys skiriamas vaisto efektyvumo tyrimui.

Kiek žinoma, šio vaisto klinikinis tyrimas buvo dar tik pirmojoje fazėje.

Klinikiniuose tyrimuose besispecializuojanti (neįvardijama) įmonė turėjo licenziją.

Paryžiaus prokuratūra informavo dėl šio įvykio pradėjusi tyrimą.

Prancūzija: preparatą, dėl kurio šeši žmonės atsidūrė ligoninėje, išbandė 90 žmonių

Iš viso 90 žmonių išbandė preparatą, dėl kurio šeši žmonės buvo paguldyti į ligoninę. Vienas jų jau patyrė klinikinę mirtį, o likę penki yra sunkios būklės, skelbia BBC.

Reno miesto ligoninėje dirbantis neurologas pranešė, kad šiuo metu nėra jokio priešnuodžio nukentėjusių išbandytam preparatui.

Teigiama, kad trims iš penkių ligoninėje gulinčių vyrų gali būti padaryta ilgalaikė smegenų žala.

Šalies sveikatos ministerija paneigė pranešimus, kad bandyme naudotas preparatas buvo vaistai nuo skausmo, kurių pagrindinė sudedamoji dalis - kanapės.

Prancūzijos policija susisiekė su visais bandyme dalyvavusiais asmenimis, o Paryžiaus prokuroro biuras pradėjo tyrimą.

Preparato bandymą privačiojo laboratorijoje Rene surengė visame pasaulyje žinoma Prancūzijoje įsikūrusi kompanija „Biotrial“, atlikusi jau keletą tūkstančių bandymų nuo 1989 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)