Tyrėjai atliko bandymą su kiaulėmis ir mano, kad toks pat cinamono poveikis būtų žmonėms. Kiaulėms į pašarą bėrė cinamono, o cinamonas sumažino anglies dvideginio lygį skrandžiuose, todėl kūno temperatūra buvo žemesnė, informuoja foxnews.com.

Be to, „cinamonas saugojo skrandžio ir plonųjų žarnų sieneles“, - teigė vienas iš tyrėjų Kouroshas Kalantaras-Zadehas.

Ir, kaip rašoma pranešime, kiaulių, kurioms į ėdalą bėrė cinamono, sveikata žymiai pagerėjo. Tyrėjai mano, kad cinamonas mažina skrandžio rūgšties lygį ir pepsino kiekį žarnyne, tad gerėja kraujotaka žarnyno sienelėmis ir galbūt todėl gerėja virškinimas bei žarnyno būklė.

Mokslininkai pabrėžia, kad reikalingi išsamesni tyrimai, bet jau dabar pataria suvartoti 1 g cinamono per dieną organizmo būklei gerinti.

„Jau mūsų protėviai teigė, kad cinamonas – sveika“, – sakė K. Kalantaras-Zadehas.

Cinamonas palengvina virškinimą, sumažina raumenų ir sąnarių įtampą, sumažina pilvo pūtimą, ir netgi skatina smegenų veiklą. Šis prieskonis skatina kraujotaką ir skystina kraują.

Tiesa, medikai įspėja – pusantro mėnesio vartojant po 6 g cinamono per dieną, jis gali būti toksiškas. Didžiausia jo žala tada tenka kepenims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)