O kadangi organizmas nevisiškai įsisavina atsparųjį krakmolą, automatiškai suvartojame mažiau kalorijų.

Kaip ir pačiuose bananuose, jų miltuose daug kalio, kuris reikalingas širdžiai, ir magnio, būtino nervams ir raumenims.

Nesunokusių bananų miltus Brazilijoje gaminančios kompanijos vadovas Jamesas Tayloras-Grime‘as teigė: „Vos prieš mėnesį pradėjome pardavinėti miltus, pardavimai dvigubai didėja kas savaitę.“
Bananų miltai brangesni už įprastus miltus, bet jų reikia ne tiek daug – kepiniams bananų miltų sunaudojama 25 proc. mažiau nei kvietinių miltų. Bent jau taip tvirtina gamintojai.

Bananų miltai turi lengvą riešutų prieskonį, jų galima dėti ne tik į kepinius, bet ir į kokteilius, užpilus salotoms. Gliuteno neturintys bananų miltai gali kiekviename recepte pakeisti kvietinius miltus, tikina gamintojai.

Dietologė Ursula Philpot sako, kad bananų miltai tiks ir tiems, kam reikia valgyti daug ląstelienos.
Duonoje, bulvėse, makaronuose esantis krakmolas greitai suvirškinamas plonajame žarnyne, paverčiamas gliukoze ir absorbuojamas. Plonasis žarnynas neabsorbuoja viso kiekio atspariojo krakmolo, tad cukrus į kraują išskiriamas palengva, lėčiau, insulino lygis nepakyla taip greitai. Todėl cukraus lygis kraujyje nešokinėja ir ne taip greitai pajuntamas alkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)