Vis dėlto prieš pasiryždami savo kūną papuošti tokia tatuiruote turėtumėte pasidomėti ginčais, verdančiais tatuiruočių meistrų bendruomenėje. Darant tokias tatuiruotes spalvos paprastai pereina viena į kitą kaip tapytuose paveiksluose. Socialiniame tinkle „Reddit“ po tokių tatuiruočių nuotraukomis pasipila komentarai dėl to, kaip ji atrodys metams bėgant.

Laikui bėgant tatuiruočių dažai dažnai šiek tiek išplinta, taigi susilieja anksčiau aiškiomis buvusios linijos. Yra ne vienas pavyzdys, kaip tatuiruotė atrodė prieš 15 metų ir dabar. Matyti, kaip stipriai išplito juodos spalvos dažai.

Magnolia

A photo posted by Rodrigo Tas (@rodrigotas) on

Labiausiai nerimą kelia klausimas, ar metams bėgant akvarelinio stiliaus tatuiruotė nepradės blukti, lietis ir ar ji netaps viena didele neaiškios spalvos dėme.

Daugelis interneto vartotojų kelia būtent šį klausimą, ypač aktyviai ši tema aptarinėjama „Reddit“. „Po dešimties metų ji nebebus graži“, - rašo komentatorius. „Panašu, kad spalvos išbluks ir susilies“, - pritaria jam kitas interneto vartotojas.

Kadangi akvarelinio stiliaus tatuiruočių mada tęsiasi vos penkerius metus, sudėtinga rasti senesnių tokio tipo tatuiruočių pavyzdžių, tačiau tatuiruočių meistrai aktyviai gina šį tatuiruočių stilių viešoje erdvėje. Joelis Wrightas – vienas iš tokių.

J. Wrightas tinklaraštį rašyti pradėjo 2013 m. Jis teigia, kad jei darant tatuiruotę panaudota labai mažai juodos spalvos, o visi panaudoti atspalviai itin švelnūs, tokia tatuiruotė gali išblukti šiek tiek greičiau, tačiau tai nereiškia, kad taip būtinai atsitiks.

Tatuiruočių meistras vardija veiksnius, galinčius turėti įtakos tatuiruotės ilgaamžiškumui. Į šį sąrašą patenka ir saulės odai daroma žala.

Savo tinklaraštyje J. Wrightas teigia, kad tatuiruotės norintis žmogus neturėtų nuolat vien tik galvoti, kaip ji atrodys po daugiau nei 20 metų. Galiausiai nederėtų pamiršti, kad šiokia tokia tatuiruotės korekcija ateityje nėra itin retas atvejis. Tatuiruočių meistrė Deanna Wardin pateikė kitų argumentų.

Ji įsitikinusi, kad akvarelinio stiliaus tatuiruotės tikrai gali išlikti gražios visą gyvenimą, jei jas darant panaudojama pakankamai juodos spalvos kontūro.

„Tiesa, kad akvarelinio stiliaus tatuiruotės, kuriose mažai arba visiškai nėra juodos spalvos, išblunka greičiau nei tradicinės tatuiruotės, tačiau esmė tame, kad akvarelinio stiliaus tatuiruotės gali ir turi būti daromos sukuriant ryškų kontrastą ir panaudojant juodos spalvos kontūrą. Taigi jei kurios nors spalvos ima blukti, griaučiai vis dėlto išlieka, taigi tatuiruotės forma išsaugoma bėgant metams“, - teigia ji.

Gene’as Coffey – įgudęs akvarelinių tatuiruočių meistras, savo darbuose naudojantis daug tamsių kontūrų. Gali būti, kad dėl šio savito jo darbų stiliaus jo darbai yra ilgaamžiškesni. Vis dėlto toli gražu ne visi tatuiruočių meistrai dirba būtent taip.

2014 m. interviu G. Coffey pripažino, kad akvarelinio stiliaus tatuiruotės tampa priedanga nekokybiškiems darbams. Socialiniame tinkle „Instagram“ įvedę #watercolortattoo, pamatysite daugybę prastai atliktų tatuiruočių, kurios ant žmonių kūnų liks visiems laikams. G. Coffey patikino, kad akvarelinio stiliaus tatuiruočių mada reiškia, kad į kiekvieną tatuiruočių saloną ateina žmonės ir prašo tokių tatuiruočių, tačiau daugelis meistrų negali jų padaryti.

Tatuiruočių meistras Ondrashas dirba ir gyvena Čekijoje. Negalintys atvykti pas šį meistrą kreipiasi į mažiau patirties turinčius akvarelinio stiliaus tatuiruotes darančius asmenis. Šis liūtas – vienas iš geriausių Ondrasho darbų, internetinėje erdvėje šio darbo nuotrauka atsirado 2012 m. pabaigoje.

Tatuiruotės pavyzdį aptiksite socialiniame tinkle „Instagram“ įvedus #watercolorlion.
„Situacija lygiai tokia pati kaip ir kitose srityse. Jei niekada nesi to daręs, nesi su tuo susipažinęs, nepadarysi darbo gerai“,- įsitikinęs G. Coffey.

#frenchie #frenchbulldog #frenchbulldogtattoo #sashaunisex 💙🐶💙

A photo posted by Sasha Unisex © (@sashaunisex) on

Sasha Unisex – itin gerai žinoma akvarelinio stiliaus tatuiruočių meistrė iš Rusijos. Štai jos darbo nuotrauka. Vos po 14 savaičių po vienos jos darytos tatuiruotės matyti, kad spalvos atrodo jau šiek tiek išblukusios, tačiau tai yra normalu. Tatuiruotės detalės išliko nepakitusios. Vis dėl to tikruosius pokyčius bus galima pastebėti tik po daugiau nei dešimties metų, taigi šio tatuiruočių stiliaus gerbėjams teks palaukti.

Vis dėlto nederėtų vertinti šios informacijos kaip raginimo jokiu būdu tokios tatuiruotės nesidaryti. Svarbu gauti tinkamos informacijos apie tai prieš priimant galutinį sprendimą. Svarbu rasti patyrusį meistrą, kurio specializacija – akvarelinio stiliaus tatuiruotės. Be to, būtina nusiteikti, kad tokio tipo tatuiruotės gali išblukti greičiau, todėl didelė tikimybė, kad jas reikės tobulinti ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)