Nelaimė atsitiko Stepping Hill ligoninėje, Stockporte, Mančesteryje 2014 m., tačiau ligoninės vadovybė už gimdymo metu padarytas klaidas atsiprašė tik dabar.

Gedintys tėvai Joanne ir Jamesas Farra’os teigia, kad atsiprašymo laukė tris metus ir nori užtikrinti, kad panašios klaidos nebepasikartos.

Dviejų vaikų motina Joanne žinojo, kad jai prasidėjo sąrėmiai, todėl nedelsiant kreipėsi į medikus, tačiau atvykus į Stepping Hil ligoninę gydytojai taip nemanė ir moterį išsiuntė namo teigdami, kad jai tiesiog užkietėjo viduriai ir ji „švaisto jų laiką”.

Gydytojai moterį į gimdymo namus priėmė tik tuomet, kai jai prasidėjo kraujavimas.

Dukrytė Ava gimė Cezario operacijos metu, tačiau gimdymo metu patyrė mirtiną traumą.

„Vienu metu girdėjau, kaip gydytojas atsisakė mane apžiūrėti sakydamas, kad aš tik „švaistau jo laiką” ir siūlė man gimdyti natūraliai nepaisant to, kad aš pateikiau informaciją apie prieš tai buvusius du komplikuotus nėštumus.”, - guodėsi gedinti motina.

Pomirtinis tyrimas atskleidė, kad Ava mirė dėl „natūralių priežasčių, kurioms įtakos turėjo medikų neatsargumas”.

Teismo sprendimu ligoninė buvo įpareigota ne tik sumokėti kompensaciją, tačiau ir raštiškai atsiprašyti tėvu. Joanne ir Jamesas Farra’os gavo laišką, kuriame buvo rašoma:

„Mes nesugebėjome užtikrinti reikiamų priežiūros standartų Joanne ir naujagimei Avai. Dėl to mes nuoširdžiai apgailestaujame. Netukus po nelaimės atlikome kruopštų vidinį tyrimą, kad tokia nelaimė niekada nepasikartotų”.