Kaip skelbia policija, ketvirtadienio rytą, 7.45 val., Kauno klinikose mirė moteris, ji rugsėjo 9 dieną buvo atvežta iš Raseinių ligoninės dėl galimo apsinuodijimo grybais.

Kauno klinikos platesnės informacijos apie šį apsinuodijimo atvejį neteikia.

Kaip skelbė BNS, pirmadienio naktį 0.30 val. Respublikinės Panevėžio ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje mirė 71 metų vyras.

Rokiškio rajono gyventojas praeitą ketvirtadienį buvo pristatytas į ligoninę dėl apsinuodijimo grybais.

Kauno klinikų medikų, gydančių ūmius apsinuodijimus, teigimu, suvalgius grybų, kurie gali sukelti mirtiną apsinuodijimą, pirmieji simptomai išryškėja ne anksčiau nei po 5 valandų: tai pykinimas, vėmimas, viduriavimas.

Pajautus tokius simptomus, būtina nedelsiant kreiptis į artimiausią gydymo įstaigą.

„Tokiose situacijose svarbiausiu faktoriumi tampa laikas – kuo anksčiau pajautus pirmuosius simptomus kreipiamasi į gydymo įstaigą, tuo daugiau šansų, jog gydytojams pavyks išgelbėti žmogaus gyvybę“, – teigiama ligoninės pranešime.

Suvalgius ne mirtinai nuodingų grybų, pirmieji apsinuodijimo požymiai kaip pykinimas, vėmimas ir viduriavimas išryškėja nuo 15 minučių iki 2 valandų. Tokiu atveju taip pat patariama kuo greičiau kreiptis į artimiausią gydymo įstaigą.

Abiem atvejais nepatariama užsiimti savigydos metodais: kuo greičiau apsinuodijęs žmogus pasieks gydymo įstaigą, tuo geriau medicinos personalas galės suteikti reikiamą pagalbą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)