NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, karantino laikotarpiu mūsų šalyje buvo apribotos planinės operacijos gydymo įstaigose, tad surinkome ir ištyrėme mažiau kraujo.

„Būtent todėl liko nepanaudotų vakuuminių mėgintuvėlių, kurių galiojimo laikas pasibaigęs. Įprastai tokias medicinines atsargas nurašome ir sunaikiname, tačiau pagalvojome, jog šios priemonės galėtų pasitarnauti būsimiems medikams studijų metu, praktikuojantis laboratorijose. Tad nusprendėme padovanoti juos Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto studentams“, – sakė D. Gutauskas.

Daumantas Gutauskas

Pasak jo, šie mėgintuvėliai yra netinkami naudoti teikiant paslaugas pacientams, t. y. imant kraują, bet jie gali sėkmingai pasitarnauti studentų praktikos metu. Be to, tai leis ir ugdymo įstaigai sutaupyti lėšų, nes bet kuriuo atveju praktiniams užsiėmimams ji turi įsigyti reikiamas priemones.

Tai ne pirmasis toks bendradarbiavimo pavyzdys tarp NKC ir VU Medicinos fakulteto. Pavyzdžiui, dar šią vasarą VU Medicinos fakultetas padėjo NKC ieškoti darbuotojų, pasidalindamas aktualia informacija su licencijuotais specialistais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją