Iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities per Kybartų kelio postą į Lietuvą krovininiu automobiliu „MAN“ atvažiavęs Lietuvos pilietis J. V. muitinės pareigūnams nedeklaravo papildomai vežamų prekių. Atlikdami krovininio automobilio muitinę kontrolę, muitininkai automobilio kabinoje, paslėptus tarp įvairių asmeninių daiktų, rado nelegaliai gabenamus vaistus, rašoma pranešime spaudai.

Aptikus kontrabandinius vaistus, paaiškėjo, kad automobilio kabinoje buvo paslėpta 2013 vienetų įvairių vaistinių preparatų pakuočių ir apie 300 vienetų tuščių vaistinių preparatų pakuočių, kurių bendra vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – beveik 2000 eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė vaistus ir automobilį, o pažeidėjui surašė prekių sulaikymo protokolą. Už šią kontrabandą vairuotojui gresia piniginė bauda, nelegaliai gabentų vaistinių preparatų ir automobilio konfiskavimas.

Kokie apribojimai taikomi įsivežant vaistinius preparatus išsamiau LR muitinės svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)