Kita pusė apklaustųjų pareiškė, kad nustačiusios, kas joms yra, eitų į vaistinę medikamentų ir jų įsigytų, nė nepasitarusios su vaistininku. Statistika rodo, kad ketvirta moteris apsirinka ir įsigyja ne to, ko reikia.

Gerai, jei žala padaroma tik piniginei. Deja, apklausa parodė, kad kas dešimtas atvejis baigiasi nemaloniais šalutiniais poveikiais.

Moterys pasikliauna internetu dėl įvairiausių priežasčių. Kas dešimta nenori kalbėti apie sveikatos sutrikimus su šeima, kad artimieji nesijaudintų. Trečdalis metasi į internetą iš nekantrumo, kai pabosta laukti gydytojų diagnozės, ketvirtadalis tiesiog baiminasi kalbėti su medikais.

Kas trečia moteris sakė, kad priėmimo pas gydytoją tenka laukti apie dvi savaites, o kas dvidešimta – kad apie metus.

Dažniausiai moterims sutrinka miegas, skauda galvą, atsiranda depresija, skauda raumenis, kyla nuovargis. Kas penkta kažkiek laiko įtaria sau sunkias ligas, dažniausiai – krūties vėžį. Moters klaidingai diagnozuoja sau pienligę, aukštą kraujospūdį ir astmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)