Specialistų grupė išsiaiškino, kad telefonų skleidžiamos elektromagnetinės bangos yra tiesiogiai susijusios su vyrų hormonų apykaita.

Tyrimui vadovavęs dr. Rene Shemulis sako: „Telefonu kalbančių vyrų organizmuose yra aukštesnis cirkuliuojančio testosterono kiekis, tačiau kartu pas juos yra blogesni liuteinizuojančio hormono (LH) rodikliai. Šis hormonas atlieka svarbų vaidmenį reprodukcijoje. Jį gamina hipofizė“.

Sprendžiant iš visko, mobiliųjų telefonų spinduliuojamos elektromagnetinės bangos gali dvejopai paveikti vyrų hormonų cirkuliaciją ir vaisingumą. Iš tikrųjų dėl šių bangų gali kiaušidėse padaugėti ląstelių, gaminančių testosteroną, tačiau jos sumažina hipofizės gaminamo LH lygį.

Tai gali užblokuoti šio pagrindinio tipo testosterono perdirbimą į labiau aktyvią ir galingesnę testosterono formą, kuri susijusi su spermos gamyba ir vaisingumu. Vis dėlto mokslininkai neatmeta galimybės, kad norint pasiekti konkretesnių rezultatų reikės atlikto papildomus ir detalesnius tyrimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)