10 mėnesių amžiaus kūdikio tėvai Chrisas Gardas ir Connie Yates kreipėsi į teismą, kad jiems leistų gydyti berniuką JAV, informuoja telegraph.co.uk.

Teismo sprendimas nebuvo palankus porai, taigi jie leido paskutines valandas prie vaiko, kol bus išjungtas jo gyvybę palaikantis aparatas. Tada įsikišo JAV prezidentas D. Trumpas – tviteryje jis parašė, kad mielai padėtų mirtinai sergančiam kūdikiui. „Jei galime padėti mažajam Charlie‘ui Gardui, kaip ir mūsų draugams JK, ir popiežiui, mielai padėsime“, – parašė D. Trumpas.

Popiežius Pranciškus kiek anksčiau paragino leisti Charlie‘o tėvams iki galo būti su vaiku ir jį gydyti.
Tokia parama bus vilties spindulys tėvams, kurie išbandė visus būdus teisminėje kovoje. Antradienį popiežius pasiūlė vaiką priimti vadinamojoje Popiežiaus ligoninėje (Romos Bambino Gesu vaikų ligoninė).

Baltųjų Rūmų atstovė spaudai teigė: „Prezidentas asmeniškai nekalbėjo su šeima, – jis jokiu būdu nenori daryti jiems spaudimo, – administracijos nariai kalbėjo su šeima telefonu. Prezidentas tiesiog stengiasi padėti visais įmanomais būdais.“

Manoma, kad gydytojas ir ligoninė pasirengę padėti, jei tik bus pasiektas susitarimas.

Britanijos premjerės Theresos May atstovas spaudai sakė, kad mintimis premjerė – su Charlie ir jo tėvais, tačiau D. Trumpo įrašo tviteryje nekomentavo. Jis teigė: „Tai labai sudėtingas atvejis. Nemanau, kad man derėtų apie tai kalbėti, galiu tik pasakyti, kad mintimis esame su juo ir jo tėvais.“

Charlie‘o, kuris serga reta genetine liga ir kurio smegenys pažeistos, tėvai nufilmavo prašymą leisti gydyti savo atžalą. Medikai „Great Ormond Street Hospital“ ligoninėje turėjo jau praėjusį penktadienį išjungti jam gyvybę palaikančius aparatus.

Praėjusį penktadienį pora įkėlė į savo paskyrą tviteryje nuotrauką, kurioje jie sėdi apibus miegančio lovoje sūnaus.

Poros skausmas sukrėtė pasaulį – sutuoktiniams paaukojo 1,3 mln. svarų (1,4 mln. EUR) sūnaus gydymui Europoje.

Berniuko tėvai kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT) Strasbūre po to, kai teismo, Apeliacinio teismo ir Aukščiausiojo Teismo Londone teisėjai priėmė sprendimą ligoninės medikų naudai.

Praėjusią savaitę EŽTT atsisakė kištis į bylą. Praėjusį sekmadienį prie Bakingamo rūmų susirinko protestuojantieji prieš teismo sprendimą.

JAV gydytojas, kuris rūpintųsi kūdikiu ligonėje JAV, sakė, kad gydymas suteiktų galimybę šiek tiek pagerinti Charlie‘o smegenų funkciją.

Medikas sakė: „Tai būtų gydymas, bet ne išgijimas. Charlie‘is galbūt galėtų bendrauti. Šypsotis. Matyti daiktus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)