47 metų Wendie Webb 5 kg sveriantis auglys buvo pašalintas per itin rizikingą ir gyvybei pavojingą chirurginę operaciją.

W. Webb, kuriai vėliau dar teko kovoti su krūties vėžiu, teigia, kad auglys pilve buvo aptiktas tik po to, kai norėdama sumažinti pilvo pūtimą ir įtilpti į savo vestuvinę suknelę, ji pasidarė tiesiosios žarnos plovimo procedūrą, rašo dailymail.co.uk.

W. Webb iš Bedfordšyro Flitviko miesto pasakojo: „Mano vestuvės turėjo įvykti vos už poros mėnesių, o pilvas matuojantis suknelę buvo toks didžiulis, jog maniau, kad į ją netilpsiu“.

„Be pūtimo, maždaug vienerius metus mane vargino ir kiti simptomai: vidurių užkietėjimas, skausmas, ginekologinės bėdos. Kažkur mintyse svarsčiau, ar nebus nutikę kažkas rimto, bet raminau save, kad tiesiog priaugau svorio ar kenčiu nuo dirglaus žarnyno sindromo“.

„Pirmoji plovimo procedūra nesumažino pūtimo tiek, kiek norėjau, todėl nuėjau į antrą procedūrą. Būtent tuomet darbuotojai liepė man nedelsiant kreiptis į gydytoją“.

Ji apsilankė Bedfordo ligoninėje, bet ją apžiūrėję medikai suglumo. 


„Jie manęs paklausė, ar nesu nėščia. Tuomet tikrai atrodžiau tarsi nėščia devintą mėnesį. Žinojau, kad tikrai nesilaukiu kūdikio, nes po sūnaus gimimo pasidariau sterilizaciją“, - teigė ji.

„Tuomet jie pamanė, kad tai cista. Buvau pasiųsta į Adenbruko ligoninę Kembridže, kur vienas gydytojas nustatė, kad man kiaušidžių vėžys. Auglys augo didžiuliu tempu“.

Per skubią operaciją, įvykusią 2009 metų gegužę, chirurgams teko pašalinti vieną moters šonkaulį virš pilvo srities.

Tačiau tuomet gydytojai dar nenumanė, ką jie aptiks viduje.

Galiauiai W. Webb buvo pašalinta dalis žarnyno ir šlapimo pūslė bei atlikta pilna histerektomija.

„Jie nežinojo, kur prisitvirtinęs auglys ir iš ko jis sudarytas. Jie man nurodė atšaukti savo vestuves, turėjusias įvykti vos po trijų mėnesių. Užsispyriau, kad to nedarysiu – vestuvės turėjo įvykti“, - sakė ji.

„Tačiau jie mėgino parodyti, kad situacija labai rimta. Mano gydytojas mane pasisodino ir liepė viską susitvarkyti“.

Viešųjų ryšių projektų vadove dirbanti W. Webb pasakojo, kad buvo labai sunku pranešti skausmingą žinią savo sužadėtiniui, 46 metų Andrew, bei vaikams – 16 metų Conorui ir 18 metų Katie.

„Visiems draugams ir šeimos nariams surengiau didelę iškylą ir kiekvieną nusivedusi atskirai į šoną informavau, kas vyksta. Ašarų nebuvo daug“, - teigė ji.

„Po penkių dienų įvyko operacija. Prisimenu, jog vežama į operacinę atsisveikinau su Andrew. Nežinojau, ar dar jį pamatysiu“.


Nepaisant blogiausių būgštavimų, W. Webb po operacijos atsibudo. Jos organizme nebebuvo 5 kg sveriančio auglio.

„Iš ligoninės palatos paskambinau visiems draugams. Jaučiausi nuostabiai, būdama gyva“, - sakė ji.

2009 metų rugsėjo 4-ąją tėvas ir sūnus padėjo jai žengti prie altoriaus.

„Andrew pasakė kalbą, padėkodamas chirurgams, be kurių manęs nebebūtų. Tai buvo pati nuostabiausia, emocingiausia ir gražiausia diena“.

Tačiau 2012 metų gruodį po virtinės paslaptingų simptomų jai buvo diagnozuotas krūties vėžys.

„Man atrodė, kad prasidėjo menopauzė. Tačiau mano gydytojas sakė, kad dėl visiškos histerektomijos aš negaliu justi tokių simptomų“.

„Man keistai išbėrė spenelius, o po krūtimi atsirado keistų žymių. Iš pradžių stengiausi išmesti tai iš galvos, bet per krūties vėžio prevencijai skirtą savaitę nuėjau pasitikrinti“.

Gydant krūties vėžį, W. Webb buvo atlikta dešiniosios krūties mastektomija. Jai taip pat buvo pašalinti limfmazgiai, dešiniosios rankos nervai ir dalis nugaros raumenų audinio.

Vienerius metus jai buvo atliekamos chemoterapijos ir radioterapijos procedūros, kol 2014 metų sausį gydytojai paskelbė, kad vėžio nebeliko.

Dabar ji bus atidžiai stebima ir netrukus grįš į ligoninę rekonstrukcinei operacijai.

„Žmonėms, išgirdusiems vėžio diagnozę, noriu pasakyti: jeigu aš galėjau tai įveikti, galite ir jūs“.

„Turėjau būti stipri. Turėjau kovoti dėl savo šeimos. Tikra palaima, kad sulaukiau tiek nuostabaus palaikymo, ypač iš Andrew, kuris juokdavosi kartu su manimi net juodžiausiais momentais“.

Daug paramos ir įkvėpimo W. Webb sulaukė pradėjusi rašyti vieną tinklaraštį, kuriame dalijosi savo patirtimi su kitais vėžiu sergančiais žmonėmis.

„Ši patirtis mane sustiprino ir suteikė daugiau pozityvumo. Niekada nesakyčiau, kad vėžys yra gerai, bet iš jo galima gauti teigiamų dalykų“.

„Buvo tamsių dienų, bet dabar jaučiuosi puikiai“, - pažymėjo ji.

Kokie būna kiaušidžių vėžio simptomai?

Tai penktas pagal dažnumą vėžys tarp moterų. 

Dažniausiai kiaušidžių vėžiu suserga menopauzės sulaukusios moterys, bet jis gali užklupti ir kitokio amžiaus moteris. 

Jo simptomai yra sunkiai atpažįstami, ypač ankstyvoje ligos stadijoje, nes gali priminti kitas, ne tokias rimtas ligas. 

Dažniausi ankstyvos kiaušidžių vėžio stadijos simptomai yra pilvo pūtimas, skausmai pilve ir dubens srityje, sunkumas valgant bei pykinimas. 

Kitais simptomais gali būti skausmas nugaroje ir padažnėjęs šlapinimasis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją