Iš viso J. Perry nagrinėjamuose tyrimuose dalyvavo per 50 tūkstančių moterų. Ekspertai lygino, kokiame amžiuje tyrimo dalyvėms prasidėjo menopauzė. Buvo išskirta trylika genomo sričių, kurios galimai buvo atsakingos už menopauzės pradžią. Trys sritys buvo siejamos su genais, atsakingais už imuninę sistemą. Kitos sritys – su genais, reguliuojančiais hormonus, uždegiminius procesus ir pačių genų atstatymą.

Specialistams kol kas nepavyko nustatyti, ar pati imuninė sistema yra pagrindinė menopauzės priežastis. Tai paaiškės tuomet, kai mokslininkai išsiaiškins daugiau genetinių ypatybių, nulemiančių menopauzės pradžią. Deja, menopauzės pradžią nustatančio testo dar teks ilgokai palaukti.

Apie ovuliacijos ir imuniteto ryšį mokslininkai kalbėjo jau seniai. Pavyzdžiui, pirminį kiaušidžių nepakankamumą turėjusioms moterims, kurioms menopauzė prasideda neįprastai anksti, dažnai išsivysto autoimuninė kiaušidžių liga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)