Medikų profesionalumo akcijos idėja kilo 2018 m., norint pabrėžti pasitikėjimo svarbą, kuriant skaidrią ir efektyvią sveikatos sistemą Lietuvoje. Suprasdami, kad daug su tuo susijusių sprendimų yra ne mūsų rankose, ryžomės žengti pirmąjį žingsnį ir taip išjudinti politikus, gydymo įstaigų vadovus bei visą visuomenę. Jauniesiems gydytojams susibūrus diskusijai apie tai, ką reiškia būti pokyčiu savo aplinkoje, išgryninti teiginiai nugulė medikų profesionalumo deklaracijoje „Būk pokytis”, kurią kvietėme pasirašyti medikų bendruomenės narius.

Šiemet elektroninėje platformoje www.bukpokytis.lt mūsų bendruomenės nariai yra vėl kviečiami pasirašyti profesionalumo deklaraciją. Tačiau dabar ji atnaujinta. Šįkart, pradėję nuo savęs, čia nesustosime – mūsų teiginiuose atsiranda ir griežta žinutė sprendimų priėmėjams, kad mums būtinas jų palaikymas ir konkretūs sprendimai. Deklaracijoje išskyrėme reikalavimus, kurių patenkinimas užtikrintų geresnę sveikatos apsaugos sistemą ir medikams, ir pacientams.

Iniciatyva, kurią pradėjo jaunieji gydytojai, prie kurios prisijungė ir kitos medikų organizacijos, sulaukė Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pritarimo: „Palaikykime jaunųjų gydytojų ryžtą, kad korupciją sveikatos sistemoje galime įveikti. Prisidėkime prie visų medikų ir tų Lietuvos žmonių, kurie nori, kad šis pokytis įvyktų kuo greičiau. Tai priklauso nuo kiekvieno iš mūsų sąžinės“, – kviečia šalies vadovė, akcentuodama pokyčiuose skaidrumo svarbą.

„Būk Pokytis“ iniciatyvos renginių ciklą vainikuos šventinis mitingas Lietuvos medicinos darbuotojų dienos išvakarėse, balandžio 26 dieną, Vilniuje. Šios eisenos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į problemas, vyraujančias sveikatos apsaugos sektoriuje ir įteikti valdžios atstovams „Pasiūlymą, kurio negalima atsisakyti“ – Lietuvos medikų profesionalumo deklaraciją.

Kiekvienas eisenos dalyvis, kiekvienas parašas po deklaracija, prideda jai svorio ir jėgos. Todėl kviečiame visą medikų bendruomenę pasirašyti Lietuvos medikų profesionalumo deklaraciją www.bukpokytis.lt., o balandžio 26 dieną, 13:30 atvykti į Vilniaus Lukiškių aikštę ir dalyvauti šventinėje medikų eisenoje. Parodykime Vyriausybei ir visuomenei, kad susivieniję medikai reikalauja pokyčio ir nenurims, kol jo nepasieks!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)