Kaip teigia gydytojas Rachelis Lutzati, net ir šiltuoju metų laikų nederėtų maudytis dažniau nei du ar tris kartus per savaitę, skelbia „Haaretz“.

R. Lutzati griežtai perspėja jokiais būdais kasdien netrinkti galvos. Anot specialisto, šiuo metu Vakaruose populiarios higienos normos, pavyzdžiui, kasdieninės maudynės po dušu, yra diktuojamos išskirtinai socialinių, o ne medicininių rekomendacijų.

Iš tikrųjų dažnos maudynės ir jų metu naudojamos priemonės sveikatai netgi kenkia. Taip yra dėl gana paprastos priežasties: dažnos maudynės sutrikdo odos rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, oda išsausėja, be to, nuprausiamas natūralus odos apsauginis sluoksnis, saugantis ją nuo grybelių ir bakterijų.

Odai didžiausią žalą daro skystas muilas. Be to, skystos prausimosi priemonės ne tik ardo odos apsauginę struktūrą, bet ir sunkiai pašalinamos vandeniu.

Atliktas ne vienas tyrimas, atskleidęs, jog kasdieninis viršutinio odos sluoksnio prausimas pažeidžią zoną, kur sintetinamas vitaminas D. Dėl šios priežasties organizme šio svarbaus vitamino pradeda trūkti.

Kaip teigia gydytojas iš Izraelio, odos sveikata bus rūpinamasi geriausiai, jeigu po dušu ji bus prausiama ne dažniau kaip du kartus per savaitę. Kiekvieną dieną reikia atlikti tik svarbiausias higienos procedūras, o ne prausti visą kūną, sako specialistas.

Be to, medikas pataria po maudynių ausis išsausinti paprastu rankšluosčiu, o ne naudotis ausų krapštukais, galinčiais pažeisti vidinę ausį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)