Kaip Eltai sakė Vilniaus GMP stoties direktorius dr. Zdislavas Skvarciany, tam pasitarnaus manekenai ir dabar jau daugelyje masinio žmonių susitelkimo vietų esantys automatiniai defibriliatoriai. Skubios pagalbos specialistai paaiškins, kokiais atvejais juos reikėtų naudoti, ir pamokys, kaip tą daryti.

Švietėjiška akcija vyks tuo pat metu, kaip ir antradienį Antakalnio poliklinikoje rengiama mokslinė-praktinė konferencija „Skubioji medicina“.

Pasak dr. Z. Skvarciany, labai gerai, kad konferencijoje apie skubią pagalbą dalyvaus ne tik GMP darbuotojai, bet ir poliklinikų, tretinio lygio sveikatos priežiūros įstaigų atstovai, nes tik bendromis pastangomis įmanoma pasiekti geriausio rezultato atvejais, kai pacientui būtina skubi pagalba.

Apie „auksines valandas“ skubiojoje medicinoje kalbės Vilniaus universiteto profesorius Pranas Šerpytis. Vilniaus Antakalnio poliklinikos direktorius gydytojas Evaldas Navickas akcentuos įstaigų bendradarbiavimo svarbą teikiant skubiąją medicinos pagalbą pirminėje sveikatos priežiūros grandyje.

Konferenciją, kurioje pranešimus skaitys skirtingų sričių specialistai, pradės ir apibendrins Vilniaus savivaldybės vicemeras Gintautas Paluckas, atsakingas už sveikatos priežiūros sritį sostinėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)