Į šią akciją įsitraukė ir daugiau medikų visoje Lietuvoje. Pavyzdžiui, į solidarumo akciją įsitraukė ir Nacionalinis vėžio institutas, languose uždegęs žvakutes.

Portalas "Delfi" rašė, kad minėtosios ligoninės medikai buvo priblokšti, kai ligoninėje uždrausta gedėti iškeliavusios kolegės.

„Šiandien per ligoninės penkminutę buvo uždrausta gydytojos gedėti. Ligoninėje draudžiamos mirusiosios nuotraukos ir žvakės“, – stebėjosi į portalą „Delfi“ kreipėsi medikės kolegos.

Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių atstovės Sonatos Tenytės teigimu, ligoninė tikrai nedraudžia gedėti, tačiau, po konsultacijų su specialistais, stengiamasi esamos situacijos neaštrinti dar labiau.

Tylioji akcija prie Šiaulių ligoninės

„Tiesiog specialistų, psichologų, psichoterapeutų rekomendacija tokiais atvejais, kai žmogus nusižudo, kažkaip nebeaštrinti ir taip esamos sunkios situacijos mirusio žmogaus nuotraukomis ir panašiai. Kad kažkas draudžiama piktybiškai, tikrai taip nėra.

Taip, tikrai svarstėme, kaip ir ką daryti, bet pasikonsultavus su psichologais ir psichoterapeutais, priėmėme sprendimą neaštrinti visos situacijos. Pareiškėme užuojautą artimiesiems ir kolegoms, kurie su ja dirbo. Yra teikiama psichologinė pagalba, konsultacijos – ir grupinės, ir asmeninės. Tikriausiai suprantama, kad ligoninėje yra sudėtinga situacija. Bet kad ligoninės vadovybė piktybiškai kažko neleistų ar neigtų faktą, tikrai prašau supratimo, kad taip nėra“, – sakė S. Tenytė.

Kaip rašė portalas lrytas.lt, tokiais veiksmais nepatenkinti medikai jau trečiadienį ant pagrindinio ligoninės pastato laiptų išrikiavo degančių žvakučių eilę.

Tylioji akcija Nacionaliniame vėžio institute

Apie tai, kad iš gyvenimo pasitraukė jauna Respublikinės Šiaulių ligoninės anesteziologė-reanimatologė, žinia socialiniuose tinkluose pasklido sekmadienį.

Lietuvos medikai socialiniuose tinkluose išreiškė užuojautą artimiesiems ir ėmė garsiai kalbėti mobingą ligoninėse – didžiulius darbo krūvius, milžinišką atsakomybę ir psichologinį vadovų spaudimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)