Luizianos universiteto gydytojas Sami Bahna pabrėžia, kad šiais laikais žmonės vartoja vis daugiau prieskonių, jų dedama ir į kosmetikos produktus. Artimiausiu metu daugės alergija sergančių žmonių.

Moterys priklauso ypatingai didelės rizikos grupei. Jos vartoja dekoratyvinę kosmetiką, kūno aliejus, dantų pastą ir kvepalus, kurių sudėtyje yra vienas ar daugiau prieskonių. Išvardinti produktai pavojingi ir turintiems pavasarinę šienligę.

Dažniausiai alerginę reakciją sukelia cinamonas ir česnakas, bet kaltininkas gali būti ir juodasis pipiras ar vanilė. Kuo aštresnis prieskonis, tuo didesnė alergijos rizika. Be to, produktų etiketėse tiesiog nenurodo kai kurių prieskonių.

Galima apsisaugoti nuo pavojingo prieskonių poveikio, termiškai juos apdorojant. Tačiau gali būti, kad tam tikrais atvejais kūnas sustiprins alerginę reakciją, gresiančią anafilaksiniu šoku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)