Švenčių laikotarpis baigėsi, dabar metas naikinti jo padarinius, rašo DELFI.ee. O norint sulieknėti, be mitybos pokyčių ir maisto produktų derinimo neapsieisime.

Jei nenorite laikytis griežtos dietos, stenkitės maitintis kuo paprasčiau. Paprastas maistas lengviau įsisavinamas, o virškinimo organai mažiau apkraunami. Kuo daugiau produktų vienu metu valgote, tuo sunkiau jie virškinami.

Kai kurių produktų deriniai gali apsunkinti arba apskritai sutrikdyti mikroelementų ir vitaminų įsisavinimą. Tada organizmas teršiamas, neišvengiamas nutukimas.

Tad kokie produktai tarpusavyje nedera?

Mėsa ir sūris. Su sūriu organizmas gauna fosforo, o su mėsa – cinko. Ši metalai tarpusavyje nedera – fosforas lėtina cinko įsisavinimą.

Daržovės ir alkoholis. Per vakarienė išgėrę vos vieną taurę vyno, niekais paversite visą salotų lėkštę. Alkoholis apsunkina vitaminų iš daržovių įsisavinimą.

Bulvės ir kiaušiniai. Bulvėse yra daug mineralų, kurie trukdo įsisavinti kiaušiniuose esančią geležį ir kalcį.

Sumuštiniai. Sumuštinių su sūriu geriau atsisakyti, nes sūris nedera su duona ir sviestu. Dietologai nepataria valgyti ir sumuštinių su sviestu bei kiaušiniais. Deja, su duona nedera ir pomidorai.

Su jokiais produktais nederinamas pienas, melionai ir bananai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)