Mokslininkai ištyrė, kad aštrus maistas saugo nuo mirčių nuo vėžio, širdies ligų ir kvėpavimo sutrikimų, informuoja dailymail.co.uk.

Ištyrus 500 000 vidutinio amžiaus žmonių paaiškėjo, kad kasdien ar kas antrą dieną valgantiems aštraus maisto žmonėms mažesnė rizika mirti nei tiems, kurie retai valgo aštraus maisto.

Mokslininkai spėja, kad aitriosiose paprikose esanti medžiaga kapsacinas saugo nuo nutukimo, nuo vėžio, mažina uždegiminius procesus.

Tyrimas buvo atliktas Kinijoje, jame dalyvavo 30–79 m. amžiaus asmenys.

Tyrimo dalyvius stebėjo septynerius metus, per kuriuos 20 224 žmonės mirė.

Tyrėjai padarė išvadą, kad kasdien ar kas antrą valgantiems aštraus maisto žmonėms rizika mirti yra 14 proc. mažesnė, lyginant su tais, kurie aštraus maisto valgo retai.

Tyrėjai pabrėžė, kad jie kreipė dėmesį tik į statistiką, o ne į prieskonio įtaką kiekvienu konkrečiu atveju, tad tokių išvadų jie nepateikė.

Tiesa, jie rėmėsi ankstesniais tyrimais, kurie rodė, kad kapsacinas mažina nutukimo, vėžio ir kitų ligų riziką.

Be to, tyrėjai įspėja, kad kinų mityba ir gyvenimo būdas skiriasi nuo Vakarų šalių gyventojų.

O profesorius Kevinas McConway pridūrė, jog aštrus maistas naudingas ir saugo tuos žmones, kurie nevartoja alkoholio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)