Tai rodo olandų mokslininkų atliktas tyrimas, rašo agentūra APA.

Tyrime dalyvavo 21 pora. Partnerių buvo teiraujamasi, kaip dažnai jie per dieną bučiuojasi. Taip pat buvo paimti jų seilių mėginiai bei bandiniai nuo liežuvio burnos mikroflorai ištirti.

Kiek bakterijų partneriai perduoda vienas kitam, parodė bučinio eksperimentas. Vienam partnerių buvo duota išgerti probiotikais - tam tikromis bakterijomis - prisotinto gėrimo, ir pora po to bučiavosi. Paaiškėjo, kad probiotinių bakterijų skaičius burnoje to partnerio, kuris gėrimo negavo, patrigubėjo. Nustatyta, kad vidutiniškai 10 minučių bučinys partneriui padovanoja 80 mln. bakterijų.

Spėjama, kad kiekvieno žmogaus organizme gyvena apie 100 mlrd. mikrobų. Vien tik burnoje yra maždaug 700 skirtingų jų rūšių.

Mokslininkai tyrimo metu atskleidė ir vieną pikantišką detalę. Atsakydami į anketos klausimus, trys ketvirtadaliai vyrų nurodė didesnį intymių bučinių dažnį nei jų partnerės. Vyrai teigė, kad prancūzišku bučiniu savo mylimąją vidutiniškai per dieną apdovanoja 10 kartų. Moterys kalbėjo tik apie penkis kartus.

Ankstesni tyrimai parodė, kad vyrai perdeda ir lytinių santykių dažnumą bei buvusių seksualinių partnerių skaičių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)