Po „Šiaulių krašto“ publikacijos (“Į kalnus — ligoninės mašina“, 2011 01 31), apie Šiaulių ligoninės dvariškių gyvenimą, kai ligoninės Transporto skyriaus viršininkas Vaclovas Doftartas ir trys gydytojai ligoninės automobiliu važiavo į kalnus slidinėti, po darbo ligoninės automobiliais važiuoja į namus, sulaukta ir skaitytojų, ir ligoninės medikų reakcijos.

Lietuvos gydytojų sąjungos Šiaulių filialo pirmininkas Rolandas Burkauskas pasakojo, kad Šiaulių ligoninė tikrai gyvena pasiskolinusi iš savo darbuotojų. Skola siekė daugiau, nei 5 milijonus litų.

Atlyginimus sumažinti, pasak R. Burkausko, Šiaulių ligoninės administracija siekė įvairiausiais būdais.

„Pirmiausia ligoninės administracija siūlė darbuotojams savo noru susimažinti atlyginimus — patiems parašyti prašymus. Apie 14 procentų darbuotojų sutiko patys susimažinti atlyginimus. 16 procentų — nesutiko. Dalis sutiko sumažintus atlyginimus kompensuoti laisvadieniais, papildomomis atostogomis. Bet tai medicinos įstaigose neįmanoma, nes negalima palikti ligonių be medicinos personalo“, — sakė R. Burkauskas.

Po pusantro mėnesio derybų susitarta, kad dalį atlyginimo ligoninė iš darbuotojų skolinasi sumažindama atlyginimus ir skolą grąžins. Visi darbuotojai su administracija pasirašė skolos lapelius.

Mažesnius atlyginimus ligoninės darbuotojai pradėjo gauti nuo 2009 metų gegužės 1 dienos. Sutartyje buvo pasirašyta, kad skolinasi iki 2010 metų spalio 1 dienos. Nuo šios datos dienos, o, jeigu situacija pagerės, ir anksčiau, ligoninės vadovai buvo įsipareigoję ne tik atstatyti atlyginimus į buvusį lygį, bet ir pradėti grąžinti skolą.

Terminas praėjo. Darbuotojams ne tik negrąžinama skola, bet ir atlyginimai atstatyti tik iš dalies.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)