Tam talkina ir smarkiai skrydžių kainas sumažinusios oro bendrovės, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Pacientų iš užsienio neatsigina dantų protezavimo bei plastinių operacijų klinikos. Pavyzdžiui, dantų protezavimas Lietuvoje kainuoja tris keturis kartus pigiau nei Skandinavijoje Dantų gydymas, protezavimas trunka savaitę ir daugiau. Tačiau tai vakariečiams - ne kliūtis.

"Kad ir kaip pas mus kiltų kainos, jiems vis tiek čia gydytis triskart pigiau nei namie. Skandinavams pigiau atvykti pas mus kas savaitę, grįžti namo, o po to vėl atskristi nei gydytis ten", - sakė privačios klinikos "Gidenta" vadovas Gintautas Gumbelevičius.

Jo teigimu, vidutines pajamas gaunantiems skandinavams savo šalyse per brangu daryti dantų implantaciją. Pavyzdžiui, Danijoje tokia vieno danties operacija kainuoja 700 eurų (apie 2415 litų), o mūsų klinikose - apie 400 litų.

Britai, amerikiečiai ir skandinavai - ypač dažni svečiai dantų protezavimo klinikose. Pastaruoju metu sparčiai daugėja ir prancūzų. Užsieniečiai klinikas dažniausiai atakuoja elektroniniais laiškais. Jie siunčia vadinamąsias panoramines dantų rentgeno nuotraukas, savo duomenis, derina vizitų laiką.

Medikai prognozuoja, kad netrukus Lietuva sulauks dar didesnio medicinos turistų srauto.

Klinikas turėtų aplankyti ir mažesnes pajamas gaunantys užsieniečiai, nes vis daugiau reisų į Lietuvą atidaro pigių skrydžių oro kompanijos.

Užsieniečiai Lietuvoje vis dažniau ryžtasi ir plastinėms operacijoms. Tokias paslaugas daugiausia užsisako Didžiosios Britanijos, Vokietijos piliečiai.

"Labiausiai juos domina riebalų nusiurbimo, krūtų padidinimo operacijos bei regos korekcija", - sakė Vilniuje veikiančios Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos atstovė Sigita Valiūtė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją