Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai, o mobiliuose punktuose tyrimus atlikę asmenys bus informuoti apie savo tyrimo rezultatus.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, t. y. maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Kovo 28 d. 19.30 val. duomenimis:

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 394

Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius: 7

Pasveikusiųjų skaičius: 1

Per vakar dieną ištirta: 1405

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 6900

NVSC duomenis pateikusių asmenų skaičius: 74887 (2020-03-20)

Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys

Visą naujausią informaciją, susijusią su koronavirusu, rasite pagal šią nurodą: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas.

Taip pat primename, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas. Kitaip tariant, pateikiama atvejų epidemiologinės diagnostikos metu surinkta informacija, kurią susirgę žmonės pateikė NVSC specialistams.

Apie atnaujintą informacija NVSC interneto svetainėje žiniasklaida informuojama nedelsiant, kai tik ji patalpinama.

Draudimai Lietuvoje koronaviruso karantino metu
Rokomendacijos Lietuvoje koronaviruso karantino metu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (459)