„Lyginant su gydytojais, didžiulį darbo krūvį patiriantys vaistininkai lieka tarsi nuošalyje. Juk jie kasdien rūpinasi įvairių sunkumų turinčiais žmonėmis, susipažįsta su dešimtimis naujų vaistų, jų pardavimo taisyklėmis. Tikimės, kad šie rinkimai ne tik padės jiems pasijusti reikšmingesniems, bet ir taps gera paskata dar uoliau vykdyti savo misiją“, - sako Kauno medicinos universiteto prof. Arūnas Savickas.

Du mėnesius, iki gegužės 6 d. vyksiančių rinkimų metu Lietuvos vaistinių klientai galės balsuoti už mylimiausius, rūpestingiausius ir nuotaikingiausius vaistininkus, taip pat bus renkami vyriausias ir ištikimiausias vaistininkas.

Mylimiausi ir nuotaikingiausi vaistininkai paaiškės susumavus balsavimo anketų duomenis, o renkant rūpestingiausią, bus vertinamos į biuleteniuose aprašytos tikros istorijos, kuomet vaistininkas su kaupu pateisino savo profesinius įsipareigojimus.

Įdomiausios istorijos autorius bus pamalonintas prizu. Vyriausio ir ištikimiausio vaistininko nominacijų pretendentai paaiškės pagal vaistinių pateiktus duomenis.

Visų penkių rinkimų nominacijų nugalėtojus tvirtins specialiai sudaryta komisija iš LR Sveikatos apsaugos ministerijos, bei rinkimus organizuojančių Kauno medicinos universiteto ir bendrovės „Gedeon Richter Ltd.” atstovų, taip pat medicinos temomis rašančių žurnalistų.

Gyventojai savo favoritus galės rinkti daugiau nei tūkstantyje rinkimuose dalyvaujančių vaistinių, kuriose įrengtos specialios urnos su balsavimo biuleteniais. Galimybė dalyvauti rinkimuose buvo sudaryta visoms Lietuvos vaistinėms, užpildžiusioms paraiškas.

„Mūsų metų vaistininkai 2007“ rinkimuose dalyvauja „Eurofarmacijos vaistinės“, „Nemuno vaistinės“, „Herbarijos vaistinės“, „Šeimos vaistinių“, „N vaistinės“ „Gintarinės vaistinės“, „Apotheca“ tinklams priklausančios vaistinės, taip pat pavienės vaistinės.

Metų vaistininkai bus paskelbti gegužės mėn. pabaigoje vyksiančiame finaliniame reginyje. Jie bus apdovanoti menininko Vytenio Antanavičiaus sukurtomis simbolinėmis bronzinėmis skulptūromis, vaizduojančiomis farmacijos ženklą – gyvatę, apsivijusią taurę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)