Akimirka, kuomet jam leidžiama vakcina, vyras pasidalijo savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Šia naujiena, kad lietuvis tapo vos antruoju žmogumis pasaulyje, tapusiu eksperimentinio vaisto nuo koronaviruso bandymų savanoriu, pasidalino ir profesorius Vytautas Kasiulevičius.

Vytautas Kasiulevičius

„Tai visgi rudenį bus kam dirbti sveikatos apsaugos sistemoje. Tumas Beinortas JK skiepijamas eksperimentine vakcina prieš koronavirusą SARS-CoV-2. Tikiuosi, kad Tumas jaučiasi gerai. Ir tikiuosi, kad bandymai bus sėkmingi. Mūšis už Britaniją ir už žmoniją tęsiasi. Ačiū, Tumai, už pasiaukojimą !!!“, - rašė jis.

Po šiuo įrašu pakomentavo ir pats savanoriu tapęs T. Beinortas, patikslinęs profesoriaus teiginį: „Noriu patikslinti, kad ne antrasis savanoris pasaulyje. Tai yra Phase 2/3 studija. Phase 1 jau ivyko, reiksmingesniu salutiniu efektu nebuvo ir vakcina suformavo tiek B tiek T lasteliu imunini atsaka ir kol kas trumpalaike atminti. Phase 2/3 itraukia daugiau centru. Buvau antrasis siame centre, ne antrasis pasaulyje. Panasios formuluotes oksfordo vakcina buvo tirta ir veike pries MERS ir Ebola. Pries Ebola yra EMA patvirtinta. Dabartinis tyrimas yra aklintas, nezinau ar SARS-CoV-2 ar kontroline meningito vakcina gavau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)