Tai antradienį rašo laikraštis "Neatkariga Rita Avize" straipsnyje, kuriame informuoja apie policijos atliekamą tyrimą, pradėtą gavus duomenų, jog kažkoks vyriškis neseniai internete uždavinėjo klausimus, susijusius su kanibalizmu.

"Jeigu žmogus pasauliniame tinkle užduoda tokius klausimus - tai pavojingas signalas", - pripažino Rygos psichiatrijos ir narkologijos centro vyriausioji teismo psichiatrijos ekspertė Rasma Kluotinia.
Ji pažymėjo, kad dabar priverstinai gydomi keli žmonės, įgyvendinę savo fantazijas, susijusias su žmogienos valgymu.

Kaip informuoja "Neatkariga Rita Avize", policija, į kurią kreipėsi Rygos psichiatrijos ir narkologijos centras, ėmėsi ieškoti žmogaus, kuris uždavė internete klausimų, susijusių su kanibalizmu.

Pokalbis vyko rusų kalba ir vyras net įdėjo savo nuotrauką, jeigu, žinoma, ji tikra. Jis taip pat klausinėjo, ar maniakai teisiami už savo veiksmus ir ar blogai fantazuoti apie dvylikametes mergaites.

Valstybinės policijos vyresnioji inspektorė Linda Neimanė-Zuobena laikraščiui patvirtino, kad pradėtas patikrinimas, siekiant nustatyti žmogaus, uždavusio šiuos klausimus, tapatybę ir elektroninio pašto adresą, iš kurio jie gauti.

Rygos psichiatrijos ir narkologijos centras į policiją kreipėsi gavęs neįvardytos mergaitės laišką, kuriame ji prašo pasakyti, ar apie kanibalizmą klausinėjęs vyras neserga ir ar jis nepavojingas.

Latvijos istorijoje daugiausia triukšmo sukėlė atvejis, kai po karo motina su dukra žudė žmones, iš kurių mėsos darė maltinius ir prekiavo jais turguje.

Latvijos baudžiamajame kodekse nėra straipsnio apie kanibalizmą. Toks nusikaltimas gali būti kvalifikuojamas kaip nužudymas kaltę sunkinančiomis aplinkybėmis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją