Kuo toliau, tuo daugiau tvirtinančių, kad „mielos širdelės“ iniciatyvos tikrai nepadės išgelbėti gyvybių – būtina paveikesnė komunikacija.

Erin Smith Chieve savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė itin iškalbingą nuotrauką, kurioje detaliai ir aiškiai apibūdina, kaip gali atrodyti ir kokius pojūčius kelti krūties vėžys.

Paveiksliukas internete paplito tarsi virusas, tačiau šį kartą išskirtinai dėl gerų priežasčių, skelbia popsugar.com.

Štai ką apie savo kampaniją „Facebook“ teigia E. Smith Chieve: „2015 metų gruodį savo krūtyje pastebėjau pokytį, kuris iliustruotas ir šiame paveikslėlyje, iš karto supratau, kad tai vėžys. Tikėjausi apčiuopti kažką panašaus į auglį, tačiau mano auglys nebuvo apčiuopiamas pirštais. Po penkių dienų man diagnozavo krūties vėžį, dar po mėnesio sužinojau, kad jis ketvirtos stadijos. Tos rožinės širdelės, kurių visur pilna, visai neprisideda prie prevencijos. Aš žinojau, kaip atrodo krūties vėžys. Viską žinojau apie apžiūras, kurias galima pasidaryti savarankiškai namuose, tačiau būtent tas iškalbintas paveikslėlis padėjo man suvokti, kad sergu tokia sunkia liga“.

„Privalome skelbti TIKRĄ informaciją, o ne kalbėti mielais simboliais, ne kažkokiomis mielomis širdelėmis. Jeigu nebūčiau pamačiusi kažko panašaus savo akimis, tikrai nebūčiau žinojosi, ko ieškoti. Meldžiu, padarysike vieni kitiems paslaugą ir liaukimės žaisti kitų gyvenimais. Reikalinga reali pagalba ir nepagražinta informacija. Būtini krūties vėžio diagnostikos tobulinimai ir tikra prevencija“, – kalba moteris, savo kailiu patyrusi šios onkologinės ligos siaubą.

Vieną dieną nebeapsikentusi socialiniame tinkle „Facebook“ platinamų raudonų širdelių, Eric nusprendė reikalus perimti į savo rankas ir paviešino savo istoriją, tikėdamasi, kad jos patirtis ir paveikslėlis, primenantis jos kadaise pamatytą ir gyvenimą išgelbėjusįjį, padės ir kitoms moterims laiku susizgribti ir užbėgti nuosprendžiui už akių. Ši nuotrauka, kurioje vaizduojamos citrinos, priklauso Pasaulinės kovos su krūties vėžiu organizacijos inicijuotai kampanijai „Know Your Lemons“. Tau neįtikėtinai informatyvi fotografija, kuri tiek vyrams, tiek moterims padės veiksmingiau atlikti apžiūrą namų sąlygomis.

„Prašau, liaukitės žaidę žaidimus, neva prisidedančius prie ligos prevencijos, nes neretai žmonės tai ignoruoja vien dėl to, kad juos atbaido pats žodis „prevencija“. Jeigu tikrai norite padėti žmonėms, sergantiems vėžiu, ar tiems, kurie gali juo susirgti, dalinkitės tokiomis nuotraukomis kaip ši“, – teigia Erin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)