Dvi studentės – Eglė Bardonovaitė ir Agnė Patarnovaitė – kupiškietės, abi penktakursės, abi suformavusios savą požiūrį į pasirinktą profesiją.

Trečioji mergina – Audronė Grigaliūnaitė – jau darbuojasi rezidente Kupiškio miesto ligoninėje.

Ji pasirinko anesteziologo reanimatologo specializaciją.

Ligoninės direktorius P.Rimkus pripažino, kad mediko kelias nelengvas, tačiau pasirinkdamas profesiją žmogus turi jausti, kur ir kam jis gali būti reikalingas.

A.Grigaliūnaitė, dvejus metus dirbanti Kupiškio ligoninėje, į darbą vis dar važinėja iš Kauno. KŽ pašnekinta mergina sakė, esą kelionės jos nebaido, be to, Biržuose gyvena artimieji, ji jaučianti sentimentus mūsų kraštui.

„Norint tapti tikrai geru specialistu, būtina padirbėti mažo miestelio ligoninėje. Čia daug erdvės tobulėti, ieškoti būdų išmokti dirbti savarankiškai, juolab kad ligoninė turi tokias puikias sąlygas, kurių galėtų pavydėti net kai kurie Kauno klinikų ar Vilniaus Santariškių atitinkami skyriai“, – teigė jaunoji medikė.

Apie darbą Kupiškyje mąsto ir A.Patarnovaitė.

Pokalbyje dalyvavęs rajono meras Jonas Jarutis domėjosi studenčių, būsimų gydytojų, gyvenimo sąlygomis, norais, planais. Anot mero, problemos dėl būsto spręstinos, lieka norėti likti dirbti Kupiškyje.

Gydytojų stygių Kupiškio ligoninė jaučianti seniai. Direktorius P.Rimkus teigė negalįs kalbėti apie tą laikotarpį, kai nedirbo, bet jam atėjus ypač skausmingas buvo Chirurginio skyriaus reorganizavimas. Čia įtakos turėjo ir specialistų trūkumas.

„Kalbos, neva Kupiškio ligoninė taps senelių namais, visai nepagrįstos. Viliuosi, kad į suremontuotą, komfortabilią ligoninę ateis jauni žmonės. Tik tam reikia laiko ir lėšų“, – teigė P.Rimkus.