Įtarimų dėl netyčinės žmogžudystės slegiama, nuo pareigų nušalinta, tačiau ligoninėje toliau dirbanti buvusi slaugytoja Valdareza Beleškienė savo kaltės nepripažįsta. Moteris iki šiol neatsiprašė ir vaikelio tėvų. Tai, kad sulaukė įvertinimo - už gerą darbą gavo 60 proc. algos dydžio Kalėdų premiją - kaip ir tragiško įvykio, V. Beleškienė prisiminti nenori.

Nepaisant ligoninę slegiančių finansinių bėdų, šiųmetis Kalėdų senis ligoninės personalui buvo ypač dosnus. Maždaug 3000 darbuotojų šventėms sulaukė atlyginimų dydžio papildomos premijos. Iš viso buvo išmokėta 2,5 mln. litų. Naujasis ligoninės vadovas nieko blogo nemato: esą priedų nusiplenė visi, net ir vaiką, kaip įtariama, pražudžiusi slaugė.

„Etikos dalykai galbūt būtų, jei būtų žmogus nuteistas. Kol nenuteistas, tai mes negalime nuteisti patys pirmiau laiko. Šiuo atveju įtarimai yra pareikšti, bet žmogus dirbantis ir mes nusišaliname nuo visų spekuliacijų šia tema“, - sakė ligoninės vadovas Gediminas Abeciūnas.

Kalėdų premijų už gerą darbą sulaukė ir Vaiko ir motinos priežiūrai administratoriumi dirbęs gydytojas Algirdas Andriuška. Po tragedijos darbą jis turėjo palikti, tačiau įsidarbino eiliniu gydytoju, o prieš tai gavo solidžią piniginę kompensaciją.

Kūdikį praradusius kauniečius, išgirdus, kad jų vaiką pražudę medikai pamaloninti už gerą darbą, ištiko šokas.

Egidijus Drėzas
„Daugelis medikų nusipelno premijų už gerą darbą, tikrai yra nuoširdžiai ir sąžiningai dirbančių medikų. Bet, mano manymu, skirti premiją seselei, kuri, remiantis ekspertų parodymais, tiesiogiai nužudė mano vaikelį, tai yra žemiau negu amoralu.

Ligoninė premijų išmokėjimais parodė, kad šiai dienai Kauno klininkinė ligoninė yra finansiškai stabili ir, aš manau, jai pateiktas mano šeimos civilinis ieškinys nesudarys daug problemų“, - sakė ligoninėje mirusio kūdikio tėvas Egidijus Drėzas.

Žinią, kad mirusio berniuko tėvai ruošiasi įteikti milijoninį ieškinį, naujasis ligoninės vadovas pavadino pražūtinga.

„Turbūt žinote, ką ligoninei reiškia tokia suma. Tai labai didelė suma, milžiniška suma“, - sakė G. Abeciūnas.

Tyrimą baigusi ekspertų komisija nustatė, kad 11 mėnesių Domas Drėzas mirė dėl padidėjusio kalio kiekio. Jo suleido, kaip įtariama gliukozę sulašinti turėjusi slaugytoja. Abu preparatai po įvykio buvo utilizuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (641)