Pranešama, kad situacija yra kritinė. Visų pasiruošusių tapti donorais Kraujo centro atstovai laukia Eivenių g. 2, Kaune.

Darbo laikas: I, III, V 8–18 val. II, IV 9–18 val. VI 9–14 val.

Svarbi informacija kraujo donorams:

Kraujas surenkamas per 6-12 minučių.

Donorais gali tapti visi sveiki asmenys, kurių sveikatos būklė atitinka Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytus reikalavimus: kraujo donoro amžius turi būti nuo 18 iki 65 metų, kūno masė ne mažesnė nei 50 kilogramų.

Prieš duodamas kraują donoras būtų pailsėjęs, išsimiegojęs, pavalgęs, išgėręs pakankamai skysčių.

Nepatartina duoti kraujo po įtempto darbo, naktinės pamainos. Kraujo davimo dieną rekomenduojama nerūkyti, negerti kofeino turinčių skysčių – kavos, energetinių gėrimų.

Verta žinoti prieš aukojant kraują

Prieš aukojant verta žinoti, jog kraujo donorystė gali būti laikinai atidėta, jei donorų hemoglobino kiekis kraujyje per mažas (moterų hemoglobino kiekis kraujyje turėtų būti ne mažesnis nei 125 g/l, vyrų –135 g/l.)

Kraujas neimamas ir iš tų, kuriems neseniai atliktas dantų gydymas (plombavimas), dantų traukimas, šaknų plombavimas. Taip pat iš tų, kurie pastarosiomis dienomis karščiavo ar buvo paskiepyti nuo hepatito A ir B, erkinio encefalito.

Kraujo paaukoti nepavyks ir tiems, kurie mažiau nei prieš 6 mėnesius įsivėrė auskarą ar kūną papuošė tatuiruotėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)