Anot jo, „kretingiškiai masiškai vieni kitiems persiuntinėja žinutes „apie užsikrėtusius Kretingos „Lidl“ darbuotojus“.

Tačiau pasak mero, panikuoti nėra ko, mat COVID-19 užfiksuota apsaugos darbuotojui, kuris paskutinį kartą darbe buvo kovo 19 dieną.

„Šiandien masiškai kretingiškiai vieni kitiems persiuntinėja žinutes „apie užsikrėtusius Kretingos „Lidl“ darbuotojus“.

Galiu patvirtinti, kad šioje parduotuvėje dirbusiam apsaugos darbuotojui vakar buvo nustatytas koronavirusas. Tačiau parduotuvėje paskutinį kartą jis dirbo kovo 19 dieną! Duomenų, kad dar kuriam nors parduotuvės darbuotojui būtų nustatytas koronavirusas – nėra!

Kalbėjau su LIDL atstovais, kurie patikino, kad parduotuvės Kretingoje darbuotojai jaučiasi gerai, o minėtas apsaugos darbuotojas turėjo mažai kontaktų tiek su kitais darbuotojais, tiek su klientais.

Deja, bet už šią paviešintą informaciją tiek man, tiek kitiems atsakingiems asmenims gali grėsti ir rimta atsakomybė, nes pagal ją galima gana lengvai atsekti konkretaus žmogaus tapatybę. Bet, panašu, kad kito kelio šiandien ir neturėjau, norint nors kiek numalšinti kilusią paniką.

Tikiu, kad daugelis Jūsų supranta, kad šiandien virusas Lietuvoje jau yra gana plačiai paplitęs bei vis daugiau jau registruojama ir „vietinių“ (ne tik „atvežtinių“) koronaviruso atvejų.

Tad nei vienas nebegalime žinoti, ar patys nesame viruso nešiotojais. O vienintelis būdas apsisaugoti – tik GRIEŽTAS KARANTINAS! Tad nuoširdžiai prašau, prieš užsiimant „raganų medžiokle“, galimai melagingos informacijos skleidimu (kurios pastaruoju metu yra apstu, ir realu, kad tik daugės) pirmiau pagalvokime, kad jei neduok Dieve virusas neaplenktų mūsų ar mūsų artimųjų, ar norėtumėme, kad apie tai visa detali informacija pasklistų sms žinutėmis, pranešimais FB ir žiniasklaidoje???? Būkime sąmoningi!“, – feisbuke ragino Kretingos rajono meras.

Anot „Lidl“ komunikacijos vadovo Valdo Lopetos, nėra teisinga sakyti, kad susirgo prekybos centro darbuotojas, mat „Lidl“ parduotuvių apsaugos paslaugą perka iš trečiųjų šalių.

„Apie situaciją dėl apsaugos darbuotojo Kretingoje esame informuoti. Galime patvirtinti, kad šis asmuo „Lidl parduotuvėje nedirbo nuo kovo 19 dienos. Įprastai apsaugos darbuotojai neturi artimo kontakto nei su parduotuvės personalu, nei su pirkėjais.

Šiuo metu, mūsų žiniomis, „Lidl“ parduotuvės Kretingoje darbuotojai jaučiasi gerai ir nusiskundimų dėl sveikatos neturi. Parduotuvėje buvo ir yra reguliariai vykdoma įvairių paviršių ir įrangos dezinfekcija, esame įdiegę ir gerokai daugiau prevencinių priemonių, kurios padeda darbuotojams apsisaugoti nuo galimo užsikrėtimo: didesni dezinfekcinio skysčio kiekiai visiems parduotuvės darbuotojams, veido apsauginiai skydai ir apsauginės plastiko sienelės dirbantiems kasoje, dezinfekcinės stotelės pirkėjams, linijos prie kasų, nurodančios saugų atstumą ir kt.

Nuolat šį priemonių sąrašą peržiūrime ir pildome, kad užtikrintume kuo didesnį tiek darbuotojų, tiek klientų saugumą“, – komentavo „Lidl“ komunikacijos vadovas V. Lopeta.

Tai ne pirmas koronaviruso atvejis Kretingoje. Prieš dvi savaites teigiamas testas patvirtinas kretingiškiui studentui, kuris grįžo iš Danijos, kovo 22-ąją COVID-19 diagnozuotas Kretingos rajono gyventojui.

Atnaujinta kovo 28 d. 19.30 val. duomenimis:

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 394

Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius: 7

Pasveikusiųjų skaičius: 1

Per vakar dieną ištirta: 1405

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 6900

NVSC duomenis pateikusių asmenų skaičius: 74887 (2020-03-20)

Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)