„Sveikstame po truputį – kasdien pastebime vis naujų teigiamų ženklų. Ji mus atpažįsta, pati bando kažką pasakyti, nors kalbėti jai, aišku, dar sunkiai sekasi. Visgi jau keletą dienų bendravimas vyksta – galvos palinksėjimais, kitokiais ženklais. Ir dabar iš jos važiuoju – tiesą sakant, esu nusiteikęs labai optimistiškai“, - sakė Liaudies partijos pirmininkės sūnus Vaidotas Prunskus.

Anot vyriškio, artimiesiems kasdien vis daugėja vilties, kad nebus taip blogai, kaip galėjo atrodyti iš pradžių.

„Ji ne tik galvos palinksėjimais atsako į klausimus, bet ir pati taip nori ką nors pasakyti, pavyzdžiui, galvos judesiu pakvietė arčiau prieiti giminaitį. Taigi vyksta jau minimalus bendravimas. Ko daugiau ir norėti – nuo insulto nepraėjo nė dviejų savaičių. Turint omenyje, kokioje būklėje ji buvo, manome, kad tikrai neblogas rezultatas“, - teigė V. Prunskus.

Prieš keletą dienų K. Prunskienės duktė Rasa Vaitkienė sakė, kad jos mama atgavo sąmonę – pradėjo merktis ir ženklais rodė, kad artimuosius atpažįsta.

Primename, kad K. Prunskienę stiprus insultas ištiko vasario 26 d. Maždaug po paros būklė labai pablogėjo – pradėjo tinti smegenys, todėl iš Santariškių klinikų politikė buvo pervežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, kur jai buvo atlikta neurochirurginė operacija – išimta dalis kaukolės, kad kaulai nespaustų ir dar labiau nepažeistų tinstančių smegenų.

Praėjusį savaitgalį Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, kurioje gydoma K. Prunskienė, viešėjo Rusijos medicinos mokslų akademijos Neurologijos mokslinio centro Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vadovas profesorius Michailas Piradovas.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs medikas patikino, kad būtų laikęsis tokios pat gydymo taktikos. Anot akademiko, svarbiausia, kad politikei buvo laiku atlikta operacija.

K. Prunskienė yra gimusi 1943 m. vasario 26 d. Taigi insultas ją ištiko per gimtadienį.

K. Prunskienė yra Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė, buvo pirmoji atkurtos nepriklausomos Lietuvos premjerė. Ministrės pirmininkės pareigas ji ėjo nuo 1990 m. kovo mėnesio iki 1991 m. sausio, tačiau jos veiklą kiti politikai vertina nevienareikšmiškai.

Šiuo metu K. Prunskienė vadovauja Lietuvos liaudies partijai, anksčiau buvo Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkė, dar anksčiau priklausė Naujosios demokratijos bei Moterų partijoms.

Visą politinę karjerą K. Prunskienę persekioja galimo bendradarbiavimo su KGB šešėlis, tačiau politikė sąsajas su šia sovietų slaptąja tarnyba visuomet neigė, galutinis Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas K. Prunskienei taip pat buvo palankus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją