Rekordo siekęs vyras trejus metus negalėjo išeiti iš namų, todėl nusprendė mesti svorį ir dabar sveria 285 kilogramus, praneša dailymail.co.uk.

Skaičiuodamas trečią dešimtį Barry Austinas turėjo tikslą tapti storiausiu Didžiosios Britanijos vyru. Visi žino, kad siekdamas abejones keliančio rekordo per dieną jis suvartodavo iki 29 tūkstančių kilokalorijų. Jis tapo tikra įžymybe – pasirodydavo dokumentiniuose filmuose, turėjo savo rubriką žurnale, netgi pasirodė televizijos seriale.

Dabar B. Austinui 46-eri ir jo tikslas – išgyventi artimiausius metus. Didžiausias jo pasiektas svoris – beveik 65 stonai (412 kilogramų).

Dabar jis sveria apie 130 kilogramų mažiau, tačiau nepaisant to, jo sveikata labai prasta. Vyrą kankina su nutukimu susijusios ligos.

Jis kovoja su kvėpavimo ligomis, įvairiomis infekcijomis ir labai apgailestauja, kad tokiu būdu siekė šlovės.

Kadaise savo svoriu didžiavęsis tarsi garbės ženkleliu, šiandien jis nori, kad jo apgailėtina situacija taptų įspėjimu jaunimui nepersivalgyti.

B. Austino „Facebook“ puslapyje galima išvysti jį bokso ringe draugų apsuptyje, o po nuotrauka užrašas – „Barry Austinas siekia tapti daugiausiai svorio atsikračiusiu žmogumi“.

„Aš ketinu tai padaryti. Aš atsikratysiu šio svorio. Aš jo priaugau, dabar atsikratysiu. Nenoriu operacijos. Eisiu į sporto salę. Ketinu mokyti vaikus nebūti panašiais į mane“, - sakė kažkada sunkiausiu Didžiosios Britanijos vyru tapti troškęs B. Austinas.

Žodžiai gražūs, tačiau jau dabar aišku, kad tai nebus paprasta kova. Visai neseniai jis buvo priverstas pailsėti, mat dėl riebalų pertekliaus odai daromo spaudimo ant kojų atsiveria opos.

Operacija dar labai ilgai nebus galima ryžtis, kadangi bendra nejautra tokio didelio svorio žmogui yra pernelyg pavojinga.

Nepaisant visko, medikai sveikina brito pasiryžimą ir pastangas. Nutukimas yra viena didžiausių problemų, su kuria susiduria šiuolaikinė medicina. Šiandien vos trečdalis suaugusių britų neturi antsvorio. Net ketvirtadalis Didžiosios Britanijos gyventojų yra nutukę, tai reiškia, kad jų antsvoris toks didelis, kad stipriai išauga tokių ligų kaip diabetas, vėžys ir širdies bei kraujagyslių ligos.

Dar didesnį nerimą kelia tas faktas, kad nutukusių kategorijai priskiriamas kas dešimtas Jungtinės Karalystės vaikas. Nors vaikai iš žemesniosios klasės antsvorio turi dukart dažniau, tačiau ši problema kankina taip pat ir tūkstančius vidutinės klasės atstovų atžalų.
Nutukimas ne tik trikdo šeimos gyvenimą sukeldamas sunkias ligas, bet ir kainuoja Didžiajai Britanijai kasmet apie 50 milijardų svarų (206 milijardus litų).

B. Austinas priklauso ypatingai nutukusių žmonių grupei, kurių kūno masės indeksas (ūgio ir svorio santykis) viršija 50. Greitosios medicinos pagalbos tarnybos, ligoninės ir klinikos skiria milijonus įrangai ir transporto priemonėms, kurios galėtų atlaikyti tokius svorius.
Nors britas su humoru pasakoja, kad prieš kelerius metus jam nugriuvus prireikė gelbėtojų pagalbos, nes pats nepajėgė atsistoti ir teko kelti jį kranu, tačiau šiais laikais, kai tenka susiveržti diržus ir sveikatos apsaugos sistemai, ši istorija skamba išvis nebejuokingai.

Brito troškimas populiarinti svorio metimą vertas susižavėjimo, tačiau specialistai, atsižvelgdami į pavojingą jo situaciją, nerimauja, ar tik ne per vėlai jis sumanė imtis pokyčių. Juk buvo toks metas, kai vyras vienu prisėdimu sukirsdavo devynias aštraus troškinio su kariu porcijas ir išgerdavo 40 pintų alaus per vakarą. Visus šiuos jo poelgius lydėjo groteskiškas šurmulys.

Pasekėjai sveikino jį, o laikraščiai spausdino nuotraukas, kuriose B. Austinas įamžintas su keturgubais kumpio ir kiaušinių sumuštiniais, užgeriamais keturiais litrais „Coca-Colos“. Dabar reiktų paklausti, koks kils šurmulys – iš kaip jausis tie, kurie skatino B. Austiną taip elgtis – jeigu jis neatsigaus.

29 tūkstančių kilokalorijų per dieną valgiaraštis

Per dieną suvartoti 29 tūkstančius kilokalorijų nėra lengva užduotis. Remdamiesi B. Austino pasakojimu ir ankstesniais straipsniais apie jį, „MailOnline“ žurnalistai sudarė valgiaraščio pavyzdį, kiek reikia suvalgyti, kad per dieną gautum šitokį kiekį kalorijų.

Pusryčiai: 

Šešios kiaulienos dešrelės – 711 kcal

Trys skrudintos bulvės – 240 kcal

Šeši kepti kiaušiniai – 555 kcal

Šeši gabalėliai šoninės – 450 kcal

Penkios riekės sviestu apteptos skrudintos duonos – 730 kcal

Pietūs:

Dvi porcijos žuvies su bulvių lazdelėmis – 2206 kcal

Šeimyninis braškių pyragas su grietinėle – 960 kcal

Vakarienė: 

Devynios porcijos vištienos troškinio – 5400 kcal

Šešios porcijos ryžių plovo – 1800 kcal

Keturi neraugintos tešlos papločiai – 800 kcal

Visa tai reikia užgerti:

Dvylika litrų „Coca-Colos“ – 5040 kcal

Keturiasdešimt pintų alaus „Stella Artois“ – 10240 kcal

Viso: 29132 kcal

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)