Susiklosčiusią padėtį vadina nusikalstama

Pacientei skubi neplaninė operacija buvo atlikta vasario 29 d. Kretingoje, po kurios ji buvo hospitalizuota Kretingos ligoninėje, o vėliau, sunkiai gyjant pooperacinei žaizdai, perkelta į Klaipėdos jūrininkų ligoninės abdominalinės chirurgijos skyrių.

Kaip rašoma laiške, šiame skyriuje ji buvo slaugoma, kiekvieną dieną perrišama bei valoma žaizda.
„Kovo 29 d. dieną sulaukiau iš mamos skambučio, kad ji yra skubiai išrašoma iš ligoninės, kas mane labai nustebino žinant jos būklę – žaizdos perrišimas, nuolat leidžiami antibiotikai, dėl koronavirusu apsikrėtusių 5 abdominalinės chirurgijos skyriaus darbuotojų. Tarp jų ir skyriaus vedėjas, kuris dalyvavo perrišant mano mamai žaizdą, kambaryje buvo be kaukės, – rašė Titas.

– Šokiruoja tai, kad jokio testo mamai nebuvo pasiūlyta daryti. Galima teigti, kad ji buvo tiesiog išmesta į gatvę su sudėtinga žaizda, kurią reikia kasdien perrišinėti, taip pat galimai apsikrėtusi koronavirusu. Taip pat niekas normaliai nepasidomėjo, kad mamos namuose kartu su ja gyvena 87 metų jos tėvas, kuris matyt turėtų būti priskirtas rizikos grupei“.

Šeima tuo metu nusprendė, kad mamai geriausia būtų apsistoti sūnaus bute Klaipėdoje. Savaitę ji buvo ten ir slaugoma, tačiau pakilus temperatūrai virš 38 laipsnių, pacientė kreipėsi dėl koronaviruso testo.

„Vargais negalais prisiprašius buvo priimta mobilios patikros punkte ir balandžio 4 d. sužinomoje, kad testo atsakymas teigiamas. Sužinojus šį atsakymą kreipėmės į Klaipėdos universiteto ligoninę, kuriai apibūdinus visą situaciją mama buvo priimta hospitalizuotis, – rašė vyras.

– Jeigu atvirai tai ši situacija yra mažų mažiausiai komiška, o galimai ir nusikalstama – medikai, kurie turėtų daryti viską, kad sustabdytų koronaviruso plitimą, iš esmės prisidėjo prie jo platinimo“.

Dabar, pasak skaitytojo, jie su žmona yra priversti saviizoliuotis, nors kol kas jokie simptomai nepasireiškė.

„Lieka tik retoriškai paklausti, ar tikrai reikia labai daug išminties ligoninėje tarp medikų nustačius koronaviruso atvejus, pradėti testuoti ir pacientus, pasirūpinti, kad jie būtų perkelti į kitą gydymo įstaigą ar kitaip izoliuoti, o ne faktiškai išmesti į gatvę su koronaviruso rizika ir tokios būklės, kuri reikalauja nuolatinės priežiūros?“ – laiške rašė Titas.

Vyras neatmeta galimybės ginti savo teises teisinėmis priemonėmis.

Skyrius buvo uždarytas

Pasak Klaipėdos jūrininkų ligoninės, kovo 30 d. paaiškėjus, kad vienai iš abdominalinės chirurgijos skyriaus slaugytojų padėjėjų nustatytas COVID-19, siekiant nuo infekcijos plitimo apsaugoti pacientus ir darbuotojus, skyriuje buvo imtasi priemonių.

„Iš visų skyriuje gydytų pacientų ligoninėje palikti ir į kitą skyrių gydyti perkelti tik du pacientai, kurių sveikatos būklė neleido vykti namo ir tęsti gydymą ambulatoriškai. Minėta pacientė jautėsi gerai, nuo kovo 22 dienos nekarščiavo, todėl kovo 30 d. buvo išleista gydytis į namus“, – rašoma ligoninės komentare.

Dėl COVID-19 infekcijos buvo ištirti ligoninėje likę skyriaus pacientai ir skyriaus personalas. Kovo 31 d. po tyrimų paaiškėjo, kad pacientai neinfekuoti, tačiau koronavirusu užsikrėtę dar keturi Abdominalinės chirurgijos skyriaus darbuotojai, tarp kurių – ir gydytojas, neturėjęs jokių ligos simptomų. Abdominalinės chirurgijos skyrius buvo uždarytas.

Santariškės Clinics

„Pacientė ir jos artimieji dar išvykstant iš ligoninės buvo informuoti, jog skyriuje nustatyta infekcija, dėl to rekomenduota sekti sveikatos būklę, o kilus įtarimams dėl infekcijos, kreiptis pagalbos nustatyta tvarka. Pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą, net ir nustačius COVID-19, pacientai, kurių sveikatos būklė pakankamai gera, yra išrašomi gydytis į namus“, – situaciją komentavo ligoninė.

Taip pat pridūrė, kad Klaipėdos jūrininkų ligoninė dėl COVID-19 pacientų negydo. Per visą pandemijos laikotarpį ligoninėje gydyti du COVID –19 infekuoti asmenys, kurie dėl kitų sudėtingų būklių atvežti iš regiono ligoninių.

Balandžio 4 d. duomenimis COVID-19 infekcija nuo pandemijos pradžios nustatyta 19 Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojų, iš kurių – 4 gydytojai, 4 slaugytojai. Saviizoliacijoje šiuo metu yra 31 ligoninės darbuotojas, iš kurių – 11 gydytojų, 11 slaugytojų.

Abdominalinės chirurgijos skyrius savo veiklą atnaujins balandžio 14 d.

„Klaipėdos jūrininkų ligoninėje visi medicinos darbuotojai yra aprūpinti pagal saugumo lygius būtinomis asmens apsaugos priemonėmis“, – rašoma ligoninės komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)