Žinią lrt.lt patvirtino Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Gydytojas rezidentas dirbo Hematologijos skyriuje.

Apie tai informuoti Kauno klinikų darbuotojai ir pacientai.

Pateikiame Kauno klinikų komentarą:

„Trečiadienio vakarą Kauno klinikų gydytojui rezidentui, dirbusiam Hematologijos skyriuje, diagnozuota COVID-19 infekcija. Tai sužinoję, identifikavome visus galimus kontaktus Kauno klinikose – tiek darbuotojus, tiek pacientus, ir atlikome jiems tyrimus dėl infekcijos, - rašoma komentare.

- Visų ištirtųjų atsakymai – neigiami. Su jau išrašytais pacientais iš skyriaus, kuriame dirbo mūsų rezidentas, susisiekta, jiems jokių būdingų klinikinių simptomų nepasireiškė. Du pacientai, turėję tiesioginį kontaktą su gydytoju rezidentu, ištirti dėl COVID-19, jų atsakymai – taip pat neigiami."

Paskutinį kartą rezidentas Kauno klinikose dirbo kovo 13 dieną.

Hematologijos skyriuje toliau tęsiamas įprastas darbas, praneša Kauno klinikos.

Gydytojas rezidentas šiuo metu yra saviizoliacijoje, jo būklė gera.​

Kauno klinikų Laboratorinės medicinos klinikoje per praėjusią parą ištirta 501 ėminys dėl COVID-19 infekcijos. Stebint augantį užsikrėtusių COVID-19 infekcija žmonių skaičių, Kauno klinikos daro viską, jog kuo daugiau asmenų būtų patikrinti dėl COVD-19 ir galėtų laiku izoliuotis, taip apsaugant savo kolegas ar artimuosius, rašoma pranešime spaudai.

Kaip sako įstaigos atstovai, ligoninė turi visą reikiamą techniką, reagentus ir svarbiausia – kvalifikuotus specialistus, kurie yra pasirengę užtikrinti nenutrūkstamą tyrimų atlikimą padidinus jų apimtis.

Tyrimas dėl COVID-19 atliekamas trimis etapais. Pirmame etape iš tiriamosios medžiagos yra išskiriama viruso RNR. Antrame etape viruso RNR amplifikuojama (padauginama). Galiausiai etape vyksta viruso detekcija. Tyrimas atliekamas partijomis ir etapais nenutrūkstamai, visa tai trunka ne trumpiau nei 5-6 valandas.

Laboratorijoje ėminiai tiriami iš Kauno klinikų, 12-os Kauno apskrities ligoninių, 6-ių Marijampolės apskrities ligoninių, 1-os Tauragės apskrities ligoninės ir 4-ių mobilių stotelių, esančių Kaune, Alytuje ir Marijampolėje.

Kauno klinikų Laboratorinės medicinos klinikoje tyrimai dėl COVID-19 atliekami nuo kovo 18 d. Per šį laiką iš viso Laboratorijoje atlikta 1412 tyrimų.

Virusas nustatytas dar vienai Šeškinės poliklinikos medikei

Kaip rašo 15min.lt, penktadienį koronavirusas patvirtintas dar vienai Vilniaus Šeškinės poliklinikos medikei. Šįkart tiksliai neaišku, nuo ko medikė užsikrėtė.

Ankčiau buvo žinoma, kad poliklinikos medikei, grįžusiai iš užsienio, nustatytas COVID-19. Ji lankėsi darbe. Tada buvo izoliuoti su ja kontaktavę asmenys.

Portalo 15min.lt žiniomis, ši gydytoja į užsienį nebuvo išvykusi. Spejama, kad medikė užsikrėtė nuo paciento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)