„Tie pacientai pas mus buvo atvežti trečiadienį iš Radviliškio ligoninės. Mes tada dar nežinojome, kad ten – koronavirusas ir atsivežėme 9 pacientus. Vakar, sužinoję, kad toje ligoninėje daug atvejų, ištyrėme atvežtus pacientus ir paaiškėjo, kad du teigiami. Jiems visiškai nepasireiškė jokie simptomai“, – portalui Delfi pasakojo A. Jonaitis.

Nors Radviliškio ligoninėje koronavirusas išplito Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, Palangoje infekcija nustatyta pacientams iš minėtosios ligoninės Ortopedijos traumatologijos skyriaus. Šiems asmenims buvo atliktos sąnarių pakeitimo operacijos.

A. Jonaitis teigė, kad nuo ketvirtadienio vakaro dėl nustatytų dviejų COVID-19 atvejų „Palangos lino“ veikla stabdoma.

„Procedūros sustabdytos. Rytoj–poryt jų dar nebus. Visi žmonės izoliuoti kambariuose. Maistą visiems nešame į kambarius. Tuos, kurie infekuoti, turi pasiimti savivaldybė ir išsivežti į Šiaulių apskritį. Kitos savaitės pradžioje vėl darysime tyrimus. Jeigu daugiau nieko nerasime, tai pradėsime dirbti“, – žadėjo direktorius.

Anot pašnekovo, dviem asmenims nustačius COVID-19, kai kurie pacientai iš sanatorijos išvyko namo, bet didžioji dalis liko.

Asociatyvi nuotrauka

Ketvirtadienį buvo ištirti visi iš Radviliškio ligoninės atvežti asmenys, penktadienį tiriami tie, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusias, pvz., gyveno viename kambaryje, šalia valgė, taip pat darbuotojai. Iš viso penktadienį paimta apie 30 mėginių.

A. Jonaitis sakė, kad užsikrėtę asmenys su kitais kontaktavo nedaug.

„Nuo trečiadienio, kai atvežėme, vienas užsikrėtęs žmogus visai nebuvo procedūrose, tik valgyti buvo nuėjęs, o kitas žmogus buvo dviejose procedūrose. Viliuosi, kad nebus užkrėtę daug žmonių“, – sakė reabilitacijos centro vadovas.

Kol kas likę septyni iš Radviliškio atsivežti pacientai, kuriems nepatvirtintas teigiamas COVID-19 rezultatas, neišsiųsti namo. Reabilitacijos centras laukia jų pakartotinių tyrimų rezultatų ir tolesnių Visuomenės sveikatos centro nurodymų.

Jeigu tų, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusiais, rezultatai bus neigiami, A. Jonaitis žadėjo prašyti jų artimųjų, kad pasiimtų pacientus į namus 14 dienų karantinui.

Šiuo metu išsiaiškinta, kad kontaktą su užsikrėtusiais radviliškiečiais turėjo apie 10 pacientų ir kiek daugiau „Palangos lino“ darbuotojų. Visi turėję kontaktą darbuotojai jau yra saviizoliacijoje.

Tai, kad koronavirusas nustatytas Palangos reabilitacijos centro „Palangos linas“ pacientams, penktadienio vakarą patvirtino Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Primename, kad pirmieji du COVID-19 atvejai Radviliškio ligoninėje nustatyti dar antradienį: susirgo darbuotojas ir pacientas. Kuris pirmasis užsikrėtė ir iš kur infekcija atkeliavo, kol kas duomenų nėra.

Šiuo metu turimais duomenimis, patvirtintas 23-ims Radviliškio ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientams bei 8 darbuotojams, iš kurių du dirba Priėmimo – skubios pagalbos skyriuje.

Izoliuoti visi Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientai. Taip pat izoliuoti 37 darbuotojai, dirbantys Slaugos ir palaikomojo gydymo bei Priėmimo – skubios pagalbos skyriuose.

Radviliškio ligoninėje nuo ketvirtadienio dirba NVSC specialistai. Ligoninėje sustabdytos visos planinės procedūros, o pacientai, kuriems reikalinga skubi pagalba, nukreipiami į kitas gydymo įstaigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)